Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η έρευνα στην εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη

Offer
Η Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη (ΕΑΑ) αποτελεί μια νέα πρόταση όπου συνυπάρχουν ήδη εδραιωμένα εκπαιδευτικά κινήματα, με κυριότερο αυτό της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, και νέες προσεγγίσεις που συνδέονται με την καινοτόμο έννοια της αειφορίας. Ως αποτέλεσμα, πολλά ερωτήματα εγείρονται σε όλους τους τομείς της θεωρίας και της πράξης της ΕΑΑ, ακόμη περισσότερο όμως στον κομβικό τομέα της έρευνας: Η ΕΑΑ φέρνει κάτι νέο το οποίο θα έπρεπε να εκφραστεί και στην έρευνα; Απαιτούνται νέες μεθοδολογικές προσεγγίσεις; Εγείρονται νέα ζητήματα; Με άλλα λόγια, πρέπει να επαναπροσδιοριστεί το πεδίο της έρευνας ώστε να συνάδει με τους στόχους, τις αρχές αλλά και τις ανάγκες της αναδυόμενης ΕΑΑ; Αυτά τα ζητήματα επιχειρεί να προσεγγίσει το παρόν βιβλίο, με την ελπίδα ότι θα αποτελέσει μια αφορμή για ένα γόνιμο διάλογο στη χώρα μας.

23χ16 εκ., 136 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 372.357 (Περιβαλλοντική εκπαίδευση)
Άλλα πρόσωπα: Ευγενία Φλογαΐτη (Επιμελητής) , Γεωργία Λιαράκου (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-546-015-0
ISBN (10ψήφιο): 960-546-015-7
Βάρος: 0.269 κιλά
Εκδότης: Πεδίο
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
12.90
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

9.55
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Μαρία Δασκολιά σπούδασε Φιλοσοφία, Παιδαγωγικά και Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Περιβαλλοντική Ψυχολογία (MSc) στο Πανεπιστήμιο του Surrey στην Αγγλία. Είναι διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο αντικείμενο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και από το 2000 διδάσκει στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Ευγενία Φλογαΐτη είναι Καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία - ΤΕΑΠΗ) και διευθύνει το Κέντρο Έρευνας, Μελέτης και Εφαρμογών στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (ΚΕΜΕΠΕ). Γεννήθηκε στη Λευκάδα το 1953. Σπούδασε Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Οικολογία (μεταπτυχιακό και διδακτορικό δίπλωμα) στην Ecole Normale Superieure - Universite de Paris 6 στη Γαλλία. Τα τελευταία είκοσι χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Έχει δημοσιεύσει άρθρα, βιβλία και εκπαιδευτικό υλικό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει διευθύνει και συμμετάσχει σε πολλά εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.