Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αλβανικές ταυτότητες
(Μύθος και ιστορία)

Offer
Η αλβανική ιστορία είναι πλήρως διαποτισμένη από μύθους και μυθικές αφηγήσεις που, πολύ συχνά, εξυπηρετούν πολιτικούς στόχους: από την απεικόνιση του θρυλικού "ιδρυτή του έθνους" Σκεντέρμπεη έως τα κατορθώματα του "Απελευθερωτικού Κοσοβάρικου Στρατού", στον πρόσφατο πόλεμο στο Κόσοβο. Οι συγγραφείς αυτού του τόμου (Αλβανοί, Αμερικανοί, Βρετανοί, Γάλλοι, Γερμανοί, Έλληνες, Ιταλοί, Καναδοί, Σέρβοι, ο καθένας μέσα από το δικό του επιστημονικό πεδίο, αποδομούν τους κυρίαρ-χους ιστοριογραφικούς μύθους σχετικά με το παρελθόν και το παρόν της Αλβανίας, και φέρνουν στο φως τους τρόπους με τους οποίους οι αλβανικοί μύθοι χρησιμοποιήθηκαν για να "νομιμοποιήσουν" τη βία, να υποστηρίξουν την πολιτική εξουσία και να ενισχύσουν την εσωτερική συνοχή. Οι "Αλβανικές Ταυτότητες" αναδεικνύουν την ισχύ των μύθων μέχρι τις ημέρες μας, και τον τρόπο με τον οποίο στηρίζουν τις πολιτικές και κοινωνικές διαδικασίες και διεργασίες στη μετά-Χότζα Αλβανία.

21χ14 εκ., 392 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 949.65 (Αλβανία - Ιστορία ), 398.2 (Μύθοι)
Άλλα πρόσωπα: Ηλίας Γ. Σκουλίδας , Stephanie Schwandner - Sievers (Επιμελητής) , Bernd J. Fischer (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-02-2665-2
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2665-2
Βάρος: 0.49 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
19.17
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

12.27
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Clayer, Nathalie
Η Ναταλί Κλαϊέρ είναι διευθύντρια "Ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών" της Γαλλίας (Τμήμα Τουρκικών και Οθωμανικών Ερευνών) στο Παρίσι. Ως ειδικός σε θέματα ταυτοτήτων και θρησκείας στα Βαλκάνια, ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τις μουσουλμανικές μυστικές αδελφότητες. Μαζί με τον Xavier Bougarel εξέδωσε το Le nouvel islam balkanique (Paris 2001) το οποίο αναφέρεται στην επανασύνθεση που πραγματοποιείται μεταξύ Ισλάμ και πολιτικής στα μετακομμουνιστικά Βαλκάνια. Κατέστησε τον οθωμανικό και μετα-οθωμανικό αλβανικό χώρο το σημείο αιχμής των πρόσφατων ερευνών της. Ιδιαίτερα, δημοσίευσε το L΄ Albanie, pays des derviches (Berlin - Wiesbanden, 1990) και το Religion et nation chez les Albanais, XIXe - Xxe siecles (Istanbul, 2003). Στην παρούσα φάση μελετάει τη θρησκεία και τη δομή του αλβανικού Κράτους κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου.

Ο Bernd J. Fischer είναι καθηγητής Ιστορίας στο Indiana University-Fort Wayne, σύμβουλος του υπουργείου εξωτερικών των Η.Π.Α. επί βαλκανικών θεμάτων, μέλος της Αλβανικής Ακαδημίας Επιστημών και ένας από τους ειδικούς της Αλβανικής Ιστορίας. Έχει συγγράψει, μεταξύ άλλων, τα βιβλία: "King Zogu and the Struggle for Stability in Albania" (1984). "Albania at War" (1999) και "Balkan strongmen: Dictators and Authoritarian Rulers of South Eastern Europe" (2007).

Ο Ρiro Μisha είναι συγγραφέας, διευθυντής του Ινστιτούτου Διαλόγου και Επικοινωνίας στα Τίρανα.

H Stephanie Schwandner - Sievers πρόεδρος της Anthropology Applied Limited, διδάσκει στο Πανεπιστήμιο της Bologna (Ιταλία) και είναι Nash Fellow στη Σχολή Σλαβονικών και Ανατολικοευρωπαϊκών Σπουδών του University College (Λονδίνο). Ειδικεύεται στις Βαλκανικές Σπουδές και έχει συγγράψει μεταξύ άλλων τα βιβλία: "The New Albanian Migration" (2005), "International Intervention in the Balkans Since 1995" (2003) και "Albanien: Geographie - Historische Anthropologie - Geschichte - Kultur - Postkommunistische Transformation" (2003).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.