Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η οικονομική πολιτική στην αρχαία Ελλάδα, τη Ρώμη και το Βυζάντιο
(Πολύτιμα διδάγματα για τη σημερινή κρίση)
Συγγραφέας:   Αθανάσιος Δ. Τσάκωνας


Η οικονομική πολιτική στην αρχαία Ελλάδα, τη Ρώμη και το Βυζάντιο
Η αρχική μορφή της ευρωπαϊκής οικονομίας που ξεκινάει από την ελληνική πολιτεία της αρχαιότητας, διέρχεται από την αυτοκρατορική Ρώμη και καταλήγει στον βυζαντινό μεσαιωνικό ελληνισμό, αποτέλεσε πάντοτε ένα σοβαρό θέμα προς διερεύνηση. Μάλιστα είναι πολλοί εκείνοι από τους συγγραφείς, τους ιστορικούς και κυρίως από τους βυζαντινολόγους οι οποίοι με τις πραγματείες τους, αν και προσπάθησαν, δεν μπόρεσαν να διαμορφώσουν μια σαφή και ολοκληρωμένη εικόνα για την εξέλιξη της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής των ιστορικών και καθοριστικών αυτών περιόδων.

Σε αυτό το βιβλίο θίγονται πλήθος πτυχές της οικονομικής και δημοσιονομικής δραστηριότητας κατά τους αρχαίους και ύστερους χρόνους, από το πώς συλλέγονταν οι φόροι, πώς λειτουργούσε η άμεση δημοκρατία σε σχέση με τα δημοσιονομικά του κράτους όσο αφορά στην αρχαία Αθήνα, ποια ήταν η φορολογική πολιτική της αρχαίας Σπάρτης ή της Ρωμαϊκής και της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας έως το ποιες ήταν οι αντιλήψεις των πολιτών, κατά τις διάφορες αυτές ιστορικές περιόδους, για τη φορολογία, ποιες ήταν οι πηγές εσόδων του κράτους ή με ποιους νόμους πλαισίωνε η πολιτεία τη δημοσιονομική και φορολογική της πολιτική.

Πρόκειται για μια αναδρομή στο απώτερο παρελθόν η οποία δεν μπορεί παρά να μας οδηγήσει σε χρήσιμες αναγωγές και συσχετίσεις, καθώς και να μας προσφέρει πολύτιμα διδάγματα, ειδικά στην παρούσα οικονομική συγκυρία.

21χ14 εκ., 196 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 330.09 (Οικονομική ιστορία)
ISBN: 978-960-99929-6-1
ISBN (10ψήφιο): 960-99929-6-Χ
Βάρος: 0.309 κιλά
Εκδότης: Ιβίσκος
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
14.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

12.46
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Τσάκωνας, Αθανάσιος Δ.
Ο Αθαν. Δημ. Τσάκωνας γεννήθηκε στην Αμαλιάδα Ηλείας. Σπούδασε στην Αθήνα, το Παρίσι και τις Βρυξέλλες νομικές, πολιτικές και οικονομικές επιστήμες και είναι διδάκτορας δύο πανεπιστημίων, ενός ελληνικού και ενός γαλλικού. Παλαιότερα, διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών και, αργότερα, επελέγη ως ειδικός εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε θέματα υπό ένταξη κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δίδαξε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, Κοινοτικό Ευρωπαϊκό Δίκαιο και Δημόσια Οικονομία, και είναι σήμερα Πανεπιστημιακός καθηγητής σε Α.Ε.Ι. της Αθήνας. Η συγγραφική ανησυχία και δραστηριότητα του Αθαν. Τσάκωνα δεν περιορίζεται μόνο σε αντικείμενα της επαγγελματικής του ειδίκευσης, αλλά και σε θέματα γενικότερου κοινωνικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.