Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μεθοδολογία και εφαρμογές τεχνικού σχεδίου

Μεθοδολογία και εφαρμογές τεχνικού σχεδίου
Το αντικείμενο αυτού του βιβλίου συνίσταται στην αποσαφήνιση και ανάπτυξη βασικών στοιχείων και τεχνικών προς εφαρμογή της γλώσσας των παραστάσεων/απεικονίσεων, διαμέσου της οποίας συνεννοούνται όλες οι ειδικότητες των μηχανικών.

Ο κύριος στόχος του συγγράμματος είναι διττός. Συνίσταται, αφενός στην ανάπτυξη της δεξιότητας του αποδέκτη για την απεικόνιση των στοιχείων του τρισδιάστατου χώρου σε δισδιάστατη επιφάνεια, αφετέρου στην αγωγή του για την αντίληψη και κατανόηση των δισδιάστατων σχημάτων, ώστε να είναι εφικτή η σύνθεσή τους κατά τις εφαρμογές.

Το σύγγραμμα απευθύνεται κυρίως στους φοιτητές των Σχολών και των Τμημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι μελετούν τις κατασκευές και τα τεχνικά έργα -ιδιαίτερα τα δομικά.

Την εποχή, που η σχετική τεχνική φιλολογία είναι σε φθίνουσα πορεία ή ανύπαρκτη και αφορά μόνο στην περιγραφή εμπορικών και εκπαιδευτικών σχεδιαστικών προγραμμάτων περιβάλλοντος υπολογιστή, οι δυνατότητες των οποίων κατά κανόνα βελτιώνονται ανά έτος, η έκδοση του παρόντος βιβλίου θεωρήθηκε αναγκαία για δύο -σε πρώτο επίπεδο- λόγους:

- την απουσία γνωστικού υποβάθρου των φοιτητών σε ζητήματα Γεωμετρίας του Επιπέδου και Στερεομετρίας, με συνεπαγόμενη την αδυναμία γεωμετρικής σκέψης κα σύνθεσης, και
- την επιπόλαια άποψη, ότι τα επιτεύγματα της σύγχρονης τεχνολογίας καλύπτουν το παραπάνω θεμελιώδες έλλειμμα. [...]

(από τον πρόλογο της συγγραφέως)

24χ17 εκ., 648 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 620.07 (Μηχανική - Σπουδή και διδασκαλία (Ανώτερη)), 620.07 (Μηχανική - Σπουδή και διδασκαλία (Ανώτατη))
ISBN: 978-960-6674-68-6
ISBN (10ψήφιο): 960-6674-68-1
Βάρος: 1.112 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
47.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

41.83
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.