Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ορθοπαιδική και τραυματολογία του μυοσκελετικού συστήματος

Ορθοπαιδική και τραυματολογία του μυοσκελετικού συστήματος
Η διδασκαλία ενός μαθήματος επιβάλλει τη συνεχή ανανέωση. Το πλήθος των γνώσεων που προστίθενται καθημερινά χρήζουν της κατάλληλης εκείνης ανάλυσης που θα τους επιτρέψει να διαχυθούν με όσο το δυνατό πιο κατανοητό τρόπο στο ευρύ κοινό. Ένας από τους τρόπους αναμετάδοσης είναι και η έντυπη μορφή, είτε σε επιστημονικά περιοδικά με τη μορφή εργασίας ή ανακοίνωσης, είτε σε επιστημονικά εγχειρίδια-συγγράμματα με μορφή κειμένων. Τα πρώτα περιέχουν πλήθος και ταχύτατα εναλλασσόμενες γνώσεις, ενώ τα δεύτερα παρουσιάζουν ό,τι οι συγγραφείς θεωρούν βασικές γνώσεις απαραίτητες για την εμπέδωση της επιστήμης και που αποτελούν πηγή για περαιτέρω έρευνα.

Το νέο σύγγραμμα "Ορθοπαιδική και τραυματολογία του μυοσκελετικού συστήματος" αποτελεί πράγματι την επέκταση του προ 9ετίας εκδοθέντος βιβλίου του ΔΕΠ της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Με το νέο αυτό εγχειρίδιο, προϊόν συνεργασίας όλων των μελών ΔΕΠ, ιατρών Ε.Σ.Υ. και επιστημονικών συνεργατών των Α΄, Β΄, και Γ΄ Ορθοπαιδικών Κλινικών του Πανεπιστημίου της Αθήνας, φιλοδοξούμε να προσφέρουμε στους φοιτητές τη βασική γνώση, αλλά και τη δυνατότητα να κατανοήσουν καλύτερα το μάθημα της Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας.

Τα βασικά ερωτήματα που μας απασχόλησαν είχαν σχέση με το τί αυτό το σύγγραμμα θα περιλαμβάνει και την έκταση της ύλης. Τί χρειάζονται οι φοιτητές μας;

Προσπαθήσαμε να δώσουμε τα απαραίτητα στοιχεία που ο μέσος φοιτητής έχει ανάγκη στηριζόμενοι στα διεθνώς επικρατούντα. Ο μεγάλος αριθμός των συγγραφέων βεβαίως και δημιουργεί, εξ ανάγκης και προβλήματα. Έχοντας, όμως οι συγγραφείς την Ακαδημαϊκή ελευθερία της έκφρασης της επιστημονικής γνώμης, ανέπτυξαν, παρά τις δυσκολίες, τα επί μέρους κεφάλαια. Τούτο έγινε κατορθωτό χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες όλων των συνεργατών, που με επίγνωση της σοβαρότητας του εγχειρήματος, αλλά και της υψηλής τους ακαδημαϊκής συνειδήσεως, επετέλεσαν στο ακέραιο το έργο που τους ανατέθηκε.

29χ22 εκ., 569 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 617.3 (Ορθοπεδική), 617.1 (Τραυματολογία)
Άλλα πρόσωπα: Κωνσταντίνος Χρ. Σουλτάνης
ISBN: 978-960-6802-16-4
ISBN (10ψήφιο): 960-6802-16-7
Βάρος: 2.008 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
197.03
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

175.36
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Αριστείδης Β. Ζούμπος είναι αναπληρωτής καθηγητής, Διευθυντής της Α΄Ορθοπαιδικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Δημήτριος Στυλ. Κορρές είναι καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Γεώργιος Π. Λυρίτης είναι ομότιμος καθηγητής Ορθοπαιδικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο Δημήτριος Στ. Μαστρόκαλος είναι επίκουρος καθηγητής της Α΄ Ορθοπεδικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Κωνσταντίνος Ε. Νικολόπουλος είναι αναπληρωτής καθηγητής της Γ΄Ορθοπεδικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Νικόλαος Αντ. Παπαϊωάννου είναι αναπληρωτής καθηγητής, διευθυντής Εργαστηρίου Έρευνας Παθήσεων του Μυοσκελετικού Συστήματος "Θ. Γαροφαλίδης".

Ο Σπύρος Πνευματικός είναι αναπληρωτής καθηγητής της Γ΄ Ορθοπεδικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Γεώργιος Σάπκας είναι αναπληρωτής καθηγητής της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Ευστάθιος Θ. Χρονόπουλος είναι επίκουρος καθηγητής της Β΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.