Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ορθόδοξη συμβουλευτική ποιμαντική

Offer
Η Συμβουλευτική Ποιμαντική έχει ως στόχο να μελετήσει και να οικοδομήσει πάνω σε στέρεες βάσεις την ανθρωπολογία εκείνη, βάση της οποίας θα συμβουλεύσει ποιμαντικά τον σύγχρονο άνθρωπο, καθώς και να επισημάνει τα σημεία εκείνα προς τα οποία θα αντιπαλαίσει: το χάος, το θάνατο, την αρρώστια, τα πάθη. Μ΄ αυτό τον τρόπο διατυπώνει την ορθόδοξη πρόταση ζωής, που θα βοηθήσει στη μόρφωση, διαμόρφωση και μεταμόρφωση του φιλοκαλικού ανθρώπου.

Το βιβλίο επιχειρεί τη σύνθεση στοιχείων της παραδόσεως και εκείνων που προσφέρονται από τις επιστήμες του ανθρώπου και προτείνει την υιοθέτηση στάσεων και προτύπων που θα αποβούν αποτελεσματικά σε οποιαδήποτε συμβουλευτική ποιμαντική επικοινωνία. Θίγονται ζητήματα όπως οι διαπροσωπικές σχέσεις, η διαφορετικότητα και γενικότερα κοινωνικά θέματα όπως το περιβάλλον, η οικολογία, η τροφή καθώς και οι μορφές ασκήσεως της αγάπης στο σημερινό μας κόσμο.

Τα κείμενα αντιπροσωπεύουν την προσπάθεια για τη σφυρηλάτηση βασικών αρχών, στάσεων και ήθους μιας συμβουλευτικής πρακτικής και υποδεικνύουν τη διαχρονικότητα της Ορθόδοξης Συμβουλευτικής Ποιμαντικής. Μας φέρνουν "πίσω στα βασικά" για να επιχειρήσουμε σήμερα με διάκριση την πορεία μας προς το μέλλον και την υπέρβαση της απελπισίας εν ελπίδι.

25χ17 εκ., 280 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 253 (Ποιμαντική θεολογία)
ISBN: 978-960-527-696-6
ISBN (10ψήφιο): 960-527-696-8
Βάρος: 0.509 κιλά
Εκδότης: Αρμός
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
20.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

14.80
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Αλέξανδρος Μ. Σταυρόπουλος είναι ομότιμος καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε Θεολογία στην Αθήνα, Πρακτική Θεολογία στο Erlangen (Γερμανία), Οικογενειακές Επιστήμες και Ψυχολογία στη Louvrain (Βέλγιο). Είναι διδάκτωρ Θεολογίας, διδάκτωρ Οικογενειακών Επιστημών και ψυχολόγος. Έχει διδάξει μεταξύ άλλων τα μαθήματα: της Ποιμαντικής, της Ποιμαντικής Γάμου και Οικογενείας, της Συμβουλευτικής Ποιμαντικής και της Εισαγωγής στην Ψυχολογία. Τα τελευταία χρόνια, οι ερευνητικές του προσπάθειες επικεντρώνονται στις σχέσεις Θεολογίας και Επιστημών του ανθρώπου, ιδιαίτερα της Ψυχολογίας, των Οικογενειακών Επιστημών και της Βιοηθικής με στόχο την οικοδόμηση μιας Ποιμαντικής Ανθρωπολογίας του Γάμου, της Οικογένειας και των Φύλων, η οποία συνιστά την αφετηρία για μία ορθή διαποίμανση του εν συζυγία ανθρώπου.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.