Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το μεγάλο λεξικό της γλώσσας μας
(Μονοτονικό: Ορθογραφικό, ερμηνευτικό, ετυμολογικό, φρασεολογικό)
Συγγραφέας:   Κώστας Θ. Ιωαννίδης


Το μεγάλο λεξικό της γλώσσας μας
Η έκδοση ενός λεξικού της δημοτικής μας γλώσσας είναι πάντοτε επίκαιρη από τότε που καθιερώθηκε η δημοτική ως επίσημη γλώσσα της εκπαίδευσης και της διοίκησης. Γι΄ αυτό και όλα τα σχετικά λεξικά που κυκλοφόρησαν είχαν καλή υποδοχή από τον Έλληνα αναγνώστη.

Αυτή την επικαιρότητα και ανάγκη θελήσαμε να καλύψουμε με το "Μεγάλο λεξικό της γλώσσας μας", που είναι γραμμένο στη σωστή δημοτική γλώσσα και στοιχειοθετημένο σύμφωνα με τον επίσημο τύπο του μονοτονικού συστήματος που επέλεξε το Υπουργείο Παιδείας.

Αλλά η δημοτική γλώσσα και το μονοτονικό σύστημα δεν είναι τα μόνα πλεονεκτήματα του λεξικού μας αυτού. Η εντελώς πρωτότυπη για ερμηνευτικό λεξικό χρησιμοποίηση σκίτσων, που ζωντανεύουν και επεξηγούν το κείμενο, οι ετυμολογικές σημειώσεις, η γραμματική αναγνώριση κάθε λήμματος, η ένδειξη της κλίσης του με την παράθεση της γενικής πτώσης, οι άφθονες σημασίες που παραθέτονται και οι επιλεγμένες αντιπροσωπευτικές φράσεις που μπαίνουν σαν παραδείγματα σε πάρα πολλές περιπτώσεις, σε συνδυασμό με τα κύρια ονόματα, τα αρκτικόλεξα και τη συνοπτική γραμματική που ακολουθούν στο τέλος του βιβλίου, κάνουν το "Μεγάλο λεξικό της γλώσσας μας" ένα έργο απαραίτητο, πλήρες, πολύτιμο και εύχρηστο για κάθε μαθητή, φοιτητή, υπάλληλο, διανοούμενο αλλά και για κάθε άλλο φιλομαθή αναγνώστη.

Σίγουροι ότι καλύπτουμε βασικές ανάγκες του αναγνωστικού κοινού της πατρίδας μας στον τομέα της γλώσσας μας, περιμένουμε από τους αναγνώστες μας να εκτιμήσουν και να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα αυτά του λεξικού μας, ώστε οι ίδιοι να γίνουν οι καλύτεροι διαφημιστέςτου.

(από τον πρόλογο του εκδότη)

25χ18 εκ., 735 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Λευκωσία
Ταξινόμιση DDC: 483 (Ελληνική γλώσσα, Νέα - Λεξικά)
ISBN: 978-9963-9095-0-6
ISBN (10ψήφιο): 9963-9095-0-7
Βάρος: 1.388 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
42.75
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

38.05
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ιωαννίδης, Κώστας Θ.
Ο Κώστας Ιωαννίδης γεννήθηκε το 1945 στη Δράμα, μένει στη Νίκαια, σπούδασε κλασική φιλολογία, αρχαιολογία-ιστορία και αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Υπηρέτησε 33 χρόνια στη Δημόσια Εκπαίδευση, αγωνίστηκε, μέσα από όλες τις διοικητικές θέσεις, με σθένος για τα μαθητικά συμφέροντα. Δημοσίευσε σε περιοδικά εργασίες σχετικές με την ιστορία, τα λατινικά, την έκθεση ιδεών και έγραψε την ποιητική συλλογή "Ο Ελπήνορας και άλλα ποιήματα".

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.