Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ένα δάσος θυμάται
(Το δάσος των (Σ)Κάρων της Λευκάδος στη νεότερη ελληνική ιστορία (14ος-20ός αι.): ΑΠό την επιβλητική θέση του παρελθόντος στην αφάνεια του παρόντος)
Συγγραφέας:   Αναστασία Β. Γαζή


No Cover
΄Ανέκαθεν η ζωή του ανθρώπου συνδέεται στενά με τα δάση. Στην εποχή όμως της νεωτερικότητας φαίνεται πως η σχέση αυτή τάσσεται υπέρ των ανθρωπίνων αδηφάγων αναγκών, ζημιώνοντας σημαντικά το φυσικό περιβάλλον".

Με αυτά τα απλά και σπουδαία λόγια αρχίζει το βιβλίο της "Ένα δάσος θυμάται" η Αναστασία Γαζή. Δασοπόνος, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διαχείριση Περιβάλλοντος και ενδιαφέρον για ειδικές σπουδές στην Ιστορία Περιβάλλοντος και Δασών, είναι ίσως η πλέον αρμόδια να μιλήσει για το δάσος και την ιστορία του. Η ίδια εργάζεται στη Διεύθυνση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών Αττικής, πράγμα που της επιτρέπει να έχει ένα επιπλέον ενδιαφέρον στην εφαρμογή της νομοθεσίας σε θέματα που αφορούν την προστασία της άγριας πανίδας και χλωρίδας και του φυσικού περιβάλλοντος.

Λευκαδίτισσα με καταγωγή από τη Βαυκερή, επισκέφθηκε το δρυοδάσος των Σκάρων πριν από μερικά χρόνια. Το δάσος αυτό την γοήτευσε τόσο, όσο και την προβλημάτισε. Μια μαγική περιοχή, ένα μέρος που δεν θυμίζει σε τίποτα την υπόλοιπη Λευκάδα, ιδιαίτερο, διαφορετικό, μυστηριακό. Ένοιωσε δέος μπροστά στη μεγαλοπρέπεια των αιωνόβιων δέντρων, που βρίσκονται εκεί από την εποχή των Ενετών, των Οθωμανών, των Άγγλων. Και αποφάσισε να ερευνήσει την ιστορία του. "Το δάσος των Σκάρων της Λευκάδος στην Νεότερη Ελληνική Ιστορία (14ος - 20ος αι.): από την επιβλητική θέση του παρελθόντος στην αφάνεια του παρόντος". Το βιβλίο αυτό, γραμμένο απλά και συνοπτικά δίνει αδρομερώς τα ιστορικά στοιχεία που συνέλλεξε η συγγραφέας μέσα από ιστορικές πηγές και επιτρέπει στον αναγνώστη να έχει μια συνοπτική άποψη για την ιστορία του δάσους των Σκάρων, που ακολουθεί και υπογραμμίζει την ίδια την ιστορία του τόπου μας.

109 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Πειραιάς
Ταξινόμιση DDC: 634.9 (Δάση και δασοπονία)
ISBN: 978-960-93-2654-4
ISBN (10ψήφιο): 960-93-2654-4
Βάρος: 0.4 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
8.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

7.20
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Αναστασία Β. Γαζή, με καταγωγή από το χωριό Βαυκερή της Λευκάδας, είναι δασοπόνος με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διαχείριση του Περιβάλλοντος. Έχει αποφοιτήσει απο την ΑΣΠΑΙΤΕ Αθηνών, και είναι τελειόφοιτη του Τμήματος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του Ε.Α.Π. Εργάζεται απο το 2011 στη Δασική Υπηρεσία. Τα ενδιαφέροντα της εστιάζονται στην εφαρμογή της εθνικής, κοινοτικής και διεθνούς νομοθεσίας σε θέματα που αφορούν την προστασία των ειδών της άγριας πανίδας και χλωρίδας. Ερευνά την εξέλιξη των δασών στο χρόνο, τις αλλαγές του τοπίου και την ιστορία των δασικών οικοσυστημάτων, ενώ ιδιαίτερη είναι η ευαισθησία της σε θέματα που άπτονται της διδασκαλίας του τρόπου με τον οποίο προσλαμβάνουν οι μαθητές τις έννοιες του φυσικού περιβάλλοντος και της προστασίας της άγριας ζωής. Ζει στον Πειραιά και έχει ένα γιό.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.