Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οργανική χημεία
Συγγραφέας:   Leroy G. Wade


Οργανική χημεία
Το γοργόνειο κοράλλι Plexaura homomalla, αποτελεί πηγή προσταγλανδίνης Α2. Η ένωση αυτή, μπορεί να μετατραπεί στις ιατρικά χρήσιμες προσταγλανδίνες, οι οποίες ρυθμίζουν την αναπαραγωγή των θηλαστικών, την πίεση του αίματος και την πέψη. Παρά το εύρος των δράσεων τους, πολλές φυσικές προσταγλανδίνες είναι ακατάλληλες ως φάρμακα, αφού μετατρέπονται ταχύτατα σε αδρανή προϊόντα. Η δραστικότητα τους μπορεί να επιμηκυνθεί, μετά από συνθετική τροποποίηση τους. Η μισοπροστόλη είναι ένα σχετικά σταθερό συνθετικό παράγωγο της PGE1, που χρησιμοποιείται στη θεραπεία ελκών.

Τα μούρα αποτελούν πλούσιες πηγές φλαβονοειδών, ενώσεων που θεωρείται ότι δρουν στο σώμα ως αντιοξειδωτικά. Τα αντιοξειδωτικά ανάγουν ελεύθερες ρίζες του οξυγόνου, αποτρέποντας την καταστροφή των κυττάρων που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Πολλά διαφορετικά φλαβονοειδή, ελέγχονται για την αποτελεσματικότητά τους έναντι των φλεγμονών, της γήρανσης και του καρκίνου. Ένα από τα φλαβονοειδή των μούρων είναι και η πετουνιδίνη, μία από τα πολλές έγχρωμες ανθοκυανίνες στις οποίες οφείλονται τα ζωηρά χρώματα των μούρων και άλλων φρούτων.

Τα άτομα με περίσσεια ουρικού οξέος, συχνά υποφέρουν από ουρική αρθρίτιδα η οποία οφείλεται στην καταβύθιση ουρικών αλάτων στις αρθρώσεις. Τα περισσότερα από τα υπόλοιπα θηλαστικά, συμπεριλαμβανομένων και των σκύλων, δεν προσβάλλονται από ουρική αρθρίτιδα αφού μεταβολίζουν την ουρία προς προϊόντα που εκκρίνονται ευκολότερα από τα νεφρά. Οι σκύλοι Δαλματίας, εξαιτίας κάποιας μετάλλαξης, δε μεταβολίζουν το ουρικό οξύ με αποτέλεσμα, όλοι οι καθαρόαιμοι σκύλοι Δαλματίας να εμφανίζουν υψηλά επίπεδα ουρικού οξέος. Τα νεφρά των σκύλων είναι αποτελεσματικότερα από τα νεφρά των ανθρώπων, στην απομάκρυνση ουρικού οξέος από την κυκλοφορία του αίματος και έτσι, οι σκύλοι Δαλματίας δεν αναπτύσσουν ουρική αρθρίτιδα. Η περίσσεια ουρικού οξέος στα ούρα τους, προκαλεί καταβύθιση ουρικών αλάτων με τη μορφή πετρών στα νεφρά και τη χολή, οι οποίες πρέπει να απομακρυνθούν χειρουργικά.

29χ22 εκ., 1102 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 547 (Χημεία, Οργανική )
Άλλα πρόσωπα: Αναστασία Βροντελή (Μεταφραστής) , Στυλιανή Μαντά (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-418-313-5
ISBN (10ψήφιο): 960-418-313-3
Βάρος: 3.266 κιλά
Εκδότης: Τζιόλα
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
151.44
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

136.30
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Wade, Leroy G.
Ο L. G. "Skip" Wade, επέλεξε να ειδικευτεί στη Χημεία, κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο Rice, ενώ παρακολουθούσε το μάθημα της οργανικής χημείας που δίδασκε ο Καθηγητής Ronald M. Magid. Αφού έλαβε το πτυχίο του από το Rice το 1969, ο Wade εργάστηκε ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Harvard, με τον καθηγητή James D. White. Στο Harvard, διατέλεσε Επικεφαλής Βοηθού Καθηγητή στα εργαστήρια οργανικής χημείας και επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τις μεθόδους διδασκαλίας των δύο κύριων παιδαγωγών, Καθηγητών Leonard K. Nash και Frank H. Westheimer. Αφού τελείωσε το διδακτορικό του στο Harvard, το 1974, ο Dr. Wade, έγινε μέλος του τμήματος χημείας του Πανεπιστημίου Colorado State. Κατά τη διάρκεια των δεκαπέντε χρόνων της διδασκαλίας του στο Colorado State, ο Dr. Wade δίδαξε οργανική χημεία σε χιλιάδες φοιτητές που στόχος τους ήταν η σταδιοδρομία σε κλάδους της βιολογίας, της χημείας, της ιατρικής, της κτηνιατρικής και των περιβαλλοντικών σπουδών. Συνέγραψε επίσης ερευνητικές δημοσιεύσεις σχετικές με την οργανική σύνθεση και τη διδασκαλία της χημείας, καθώς και έντεκα βιβλία αξιολόγησης της τρέχουσας έρευνας στο χώρο της οργανικής Χημείας. Το 1989, ο Dr. Wade, ανακηρύχτηκε καθηγητής χημείας στο Whitman College, όπου διδάσκει οργανική χημεία, ενώ τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην οργανική σύνθεση και την ιατροδικαστική χημεία. Το 1993, στο Whitman, o Dr. Wade, έλαβε το Βραβείο A. E. Lange, Εξέχουσας Διδασκαλίας της Επιστήμης. Λόγω της ενασχόλησης του με την επιστήμη της ιατροδικαστικής, ο Dr. Wade έχει καταθέσει ως ειδικός μάρτυς σε δικαστικές υποθέσεις ναρκωτικών και όπλων και έχει εργαστεί ως εκπαιδευτής οπλοχρησίας στην αστυνομία, ως εμπειρογνώμων σε υποθέσεις ναρκωτικών και ως αξιωματούχος ασφάλειας στη ναυσιπλοΐα. Έχει επίσης ασχοληθεί επαγγελματικά, για πολλά χρόνια, με την επιδιόρθωση και αποκατάσταση παλιών βιολιών και δοξαριών, ασχολίες τις οποίες απολαμβάνει.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.