Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η μυστική δράση των Τούρκων στην Ελλάδα και η σύγχρονη ΜΙΤ
Συγγραφέας:   Μάνος Ηλιάδης


Η μυστική δράση των Τούρκων στην Ελλάδα και η σύγχρονη ΜΙΤ
Ο Μάνος Ηλιάδης στον Α΄ Τόμο συνέγραψε την πρώτη συστηματική εργασία και μελέτη παγκοσμίως για τις υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών της Τουρκίας, με επίκεντρο τη ΜΙΤ. Το έργο εκείνο θεωρήθηκε από... εχθρούς και φίλους θεμελιώδες για τη μελέτη και κατανόηση του ρόλου, των αποστολών αλλά και της εν γένει σημασίας που έχουν οι υπηρεσίες πληροφοριών και η ΜΙΤ στον τρόπο άσκησης εξουσίας και πολιτικής από το τουρκικό κράτος και από τις τουρκικές κυβερνήσεις στο εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό.
Τα χρόνια που πέρασαν από την έκδοση του Α΄ Τόμου, αφ΄ ενός μεν οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών και η ίδια η ΜΙΤ έχουν εξελιχθεί και έχουν τροποποιήσει και βελτιώσει τον τρόπο δράσεώς τους, αφʼ ετέρου δε έχουν αναλάβει νέους ρόλους και αποστολές, στα πλαίσια της νέας εξωτερικής πολιτικής των κυβερνήσεων Ερντογάν και του "νεοοθωμανικού" οράματος του Νταβούτογλου.
Η τροποποίηση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα και την Κύπρο, αφού η Τουρκία, αντί της συλλογής στρατιωτικών και συναφών πληροφοριών, δια των μυστικών υπηρεσιών, της ΜΙΤ και διαφόρων οικονομικών και άλλων οργανισμών ασκεί μια πολύπλευρη και πολύπτυχη πολιτική, η οποία έχει ως στόχο την δημιουργία τετελεσμένων στη Θράκη και την δημιουργία προϋποθέσεων για άσκηση επιρροής στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας.
Αυτόν ακριβώς τον νέο ρόλο, τη "Μυστική δράση των Τούρκων στην Ελλάδα και τη σύγχρονη ΜΙΤ" πραγματεύεται νέο βιβλίο του Μάνου Ηλιάδη, στο οποίο παρατίθενται πλήθος αδιάσειστών στοιχείων για πρόσωπα, πράγματα και υπηρεσίες, που προέρχονται από πολυετή έρευνα του συγγραφέα. Είμαστε σίγουροι ότι και πάλι... εχθροί και φίλοι θα διαπιστώσουν τη μείζονα σημασία της νέας εργασίας του Νέστορα της αμυντικής αρθρογραφία στην Ελλάδα.

24χ17 εκ., 310 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Πολιτική
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 2
Ταξινόμιση DDC: 363.283 (Μυστικές υπηρεσίες)
ISBN: 978-960-8362-49-9
ISBN (10ψήφιο): 960-8362-49-0
Βάρος: 0.653 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
22.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.58
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Μάνος Ηλιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα. Υπήρξε εκ των βασικών δημιουργών του περιοδικού "Άμυνα και Διπλωματία", στο οποίο παρέμεινε επί μία περίπου δεκαετία ως διευθυντής συντάξεως. Ένας εκ των παλαιότερων στρατιωτικών συντακτών του χώρου αρθρογραφεί στην εφημερίδα "Ο Κόσμος του Επενδυτή", στην οποία καλύπτει θέματα αμυντικής πολιτικής, εξοπλισμών, στρατηγικής, αναλύσεων οπλικών συστημάτων, στρατιωτικής χρήσεως του διαστήματος, αμυντικής βιομηχανίας και περιφερειακής ισορροπίας δυνάμεων, με ιδιαίτερη ειδίκευση σε θέματα της τουρκικής στρατιωτικής ισχύος και θέματα υπηρεσιών πληροφοριών. Στο ενεργητικό του έχει τα βιβλία: "Τα Μυστικά Αρχεία του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών και του Φόρεϊν Όφις για την Τουρκία", 1996. "Οι Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες και η ΜΙΤ", 1998. "Το απόρρητο Ημερολόγιο της Κ.Υ.Π. για την Κύπρο", 2007.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.