Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το Κομμουνιστικόν Κίνημα Αιγύπτου

Offer
Όταν ο συνεργάτης μου Κυριάκος Θ. Νικολάου - Πατραγάς μου ανέφερε την πρόθεσή του για την σύντομη καταγραφή της ιστορίας του κομμουνιστικού κινήματος Αιγύπτου έξυσε παλαιές πληγές και μου εθύμισε κάτι από την μαθησιακή νεότητά μου. Γνωρίζοντας την σημασία που έχει αυτό το κίνημα για την διατήρηση της κοσμικότητος στην Μέση Ανατολή, τον προέτρεψα να συγγράψει αυτοτελή έκδοση στην οποία να συνδυάσει τα ιστορικά στοιχεία, τις ιδεολογικές ιδιαιτερότητες και το κοινωνικό πλαίσιο. Και νομίζω ότι το επέτυχε άριστα, κατώρθωσε να συνθέσει αυτά τα τρία στοιχεία, προσφέροντάς μας μία από τις σημαντικώτερες ελληνικές συμβολές για την σύγχρονη ιστορία της Αιγύπτου. Η παρούσα εργασία του Διδάκτορος Ισλαμικού Δικαίου Κυριάκου Θ. Νικολάου - Πατραγά μας βεβαιώνει και για κάτι άλλο, επίσης σπουδαίο. Την πατριωτική διάσταση που μπορεί να λάβει ένα κομμουνιστικό κίνημα, όπου οι προκρίσεις του αιγυπτιακού μπορούν ν΄ αποτελέσουν και πρότυπο.
(Καθηγητής Ιωάννης Θ. Μάζης)

Τον Κυριάκο γνωρίζω από της εφηβείας του, όταν ενετάχθη στους κόλπους μας κ΄ έκτοτε με περισσό ενδιαφέρον παρακολουθώ την λαμπρή του σταδιοδρομία, την διδακτορική του διατριβή, την οποίαν κατά κάποιον τρόπο συνυπέβλεψα κ΄ αποτελεί, κατά γενικήν ομολογία των ειδικών, αληθινό επιστημονικό κόσμημα, έως ότου με καμάρι τον είδα να έχη εξελίχθη σ΄ ένα από τους εγκυρωτέρους ισλαμολόγους, με βαθεία γνώσι των πηγών και της πρακτικής τους εφαρμογής, καθώς και σε ιδανικό γνώστη της Μέσης Ανατολής, με σαφώς υπεύθυνη στάσι και τοποθέτησι. Συγχαίρω τον αγαπητό μου μαθητή για τις επιστημονικές του επιδόσεις, το ήθος και την αξιοπρέπεια με την οποίαν πορεύεται. Οι ευχαριστίες μου, όμως, ανήκουν σε κάποιον άλλον· ανήκουν στον καθηγητή Ιωάννην Θ. Μάζη - ακάματον ερευνητή με σοβαρό, πειθαρχημένο και πολυσχιδές έργο για την Μέση Ανατολή, το οποίο καλύπτει ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων που κυμαίνεται από την πολιτική διάστασι του σουφισμού μέχρι το σύγχρονο πολιτικό Ισλάμ σε όλες του τις εκδοχές-, ο οποίος με την πράξι του να συμπεριλάβη την παρούσα εργασία στην έγκριτο επιστημονική σειρά που διευθύνει, δικαιωματικώς επιβραβεύει από μόνος του την αδέκαστη επιστημονική του ευσυνειδησία και ακεραιότητα. Ευχαριστώ ακόμη και τον εκδότη Δημήτριο Κ. Σταμούλη, που πάντα πρόθυμος εκδίδει κείμενα για την Αίγυπτο, τον Αραβικό Κόσμο, την Μέση Ανατολή και το Ισλάμ.

(Καθηγητής Ρέφαατ αλ-Σαήντ, ηγέτης της αιγυπτιακής αριστεράς)


Σημείωση: Πρόλογοι: Ιωάννης Θ. Μάζης, Ρέφαατ αλ - Σαήντ.

24χ15 εκ., 196 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Islamica, Arabica et Turcica
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 962 (Αίγυπτος - Ιστορία ), 320.532 09 (Κομμουνισμός - Ιστορία)
Άλλα πρόσωπα: Ιωάννης Θ. Μάζης (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN: 978-960-485-018-1
ISBN (10ψήφιο): 960-485-018-0
Βάρος: 0.446 κιλά
Εκδότης: Ηρόδοτος
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
27.69
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

20.49
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Κυριακός Νικολάου (- Πατραγάς) (Αλεξάνδρεια Αιγύπτου 1976) είναι διδάκτωρ της Νομικής Σχολής Αθηνών, με ερευνητικό αντικείμενο το Ισλαμικό Δίκαιο.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.