Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Θεωρητικά και κλινικά θέματα φωνητικής και φωνολογίας
(Δεδομένα από τον παιδικό λόγο στην αστική ελληνική κυπριακή και κοινή νέα ελληνική)

Θεωρητικά και κλινικά θέματα φωνητικής και φωνολογίας
Στην παρούσα μονογραφία παρουσιάζονται θέματα που αφορούν θεωρίες της φωνολογικής εξέλιξης, ικανότητες φωνητικής πρόσληψης και ετοιμότητας του βρέφους που οδηγούν στη φωνολογική ανάπτυξη. Αναφέρονται επίσης, ερευνητικά πορίσματα φωνητικής και φωνολογικής ικανότητας παιδιών στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Τέλος, περιγράφονται τα θεωρητικά και κλινικά πλαίσια στην αξιολόγηση και θεραπευτική παρέμβαση της πρώιμης φωνολογικής διαταραχής.

Σημείωση: Σε συνεργασία με την Ελένη Θεοδώρου, υποψήφια διδακτορικού πτυχίου τμήματος Αγγλικών Σπουδών Πανεπιστημίου Κύπρου.

24χ17 εκ., 168 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Λευκωσία
Ταξινόμιση DDC: 616.855 06 (Λογοθεραπεία), 414 (Φωνολογία), 305.23 (Παιδιά - Γλώσσα), 782 (Φωνητική)
ISBN: 978-9963-674-31-2
ISBN (10ψήφιο): 9963-674-31-3
Βάρος: 0.371 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
20.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

17.80
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Αρετή Οκαλίδου είναι λογοπαθολόγος-επιστήμων λόγου και ακοής, και επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Πάτρας. Απόφοιτη της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, συνέχισε τις σπουδές της στην ψυχολογία και στη λογοπαθολογία ως υπότροφος πανεπιστημίων των ΗΠΑ. Ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή στο διεθνούς φήμης Διδακτορικό Τμήμα Επιστημών Λόγου και Ακοής του City University of New York, για την οποία βραβεύτηκε από την Πολιτεία της Νέας Υόρκης. Στις ΗΠΑ εργάστηκε ως λογοπαθολόγος σε σχολεία για την ένταξη παιδιών με προβλήματα λόγου, σε νοσοκομεία και σε κέντρα πρώιμης παρέμβασης, καθώς επίσης ως ερευνήτρια και διδάσκουσα σε γνωστές σχολές και ερευνητικά κέντρα της Νέας Υόρκης. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα στρέφονται κυρίως γύρω από την ομιλία των βαρήκοων-κωφών ατόμων, την ανάπτυξη και τα χαρακτηριστικά της ελληνόφωνης ομιλίας και τα νευρολογικά προβλήματα των ενηλίκων. Ξένες και ελληνικές μελέτες της έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά και έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή και τοπικά συνέδρια, συμπόσια και ημερίδες.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.