Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αριθμητική ανάλυση
(Εισαγωγή)
Συγγραφέας:   Μιχαήλ Ν. Βραχάτης


Αριθμητική ανάλυση
Ένας από τους σκοπούς της Αριθμητικής Ανάλυσης είναι η μετατροπή μαθηματικών προβλημάτων σε ισοδύναμα προβλήματα επεξεργάσιμα από υπολογιστή, ώστε να μπορούν να επιλυθούν αριθμητικά για την απόκτηση αριθμητικών τιμών.

Συνεπώς, η Αριθμητική Ανάλυση ενδιαφέρει όλους τους χρήστες των Μαθηματικών στις εφαρμογές τους στην Επιστήμη και στην Τεχνολογία.

Ο πρωταρχικός στόχος του βιβλίου αυτού είναι να ανταποκριθεί στις διδακτικές απαιτήσεις του μαθήματος της Αριθμητικής Ανάλυσης, παρέχοντας απαραίτητες βασικές γνώσεις γι΄ αυτόν τον σημαντικό κλάδο των Μαθηματικών. Απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές μαθηματικών τμημάτων, αλλά και σε φοιτητές άλλων τμημάτων σχολών θετικών επιστημών και πολυτεχνικών σχολών.

Περιεχόμενα του βιβλίου:

Κεφάλαιο 1: Εισαγωγή στην αριθμητική ανάλυση
Κεφάλαιο 2: Υπολογισμοί και σφάλματα
Κεφάλαιο 3: Συστήματα γραμμικών εξισώσεων
Κεφάλαιο 4: Πεπερασμένες και διαιρεμένες διαφορές
Κεφάλαιο 5: Αριθμητική επίλυση εξισώσεων
Κεφάλαιο 6: Παρεμβολή και παρεκβολή
Κεφάλαιο 7: Αριθμητική παραγώγιση
Κεφάλαιο 8: Αριθμητική ολοκλήρωση

24χ17 εκ., 656 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 510 (Μαθηματικά)
ISBN: 978-960-461-474-5
ISBN (10ψήφιο): 960-461-474-6
Βάρος: 1.216 κιλά
Εκδότης: Κλειδάριθμος
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
49.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

41.65
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Μιχαήλ Ν. Βραχάτης γεννήθηκε στην Καλαμάτα και είναι Καθηγητής στον Τομέα Υπολογιστικών Μαθηματικών και Πληροφορικής του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει περισσότερες των 160 δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά διεθνών συνεδρίων, και αναφέρεται κυρίως στα Υπολογιστικά Μαθηματικά, στην Αριθμητική Ανάλυση και στην Υπολογιστική Νοημοσύνη. Έχει συνεργαστεί με διάφορα ερευνητικά κέντρα στο εξωτερικό, όπως το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικής Έρευνας (CERN) της Γενεύης, το Εθνικό Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής (INFN) της Ιταλίας, το Εθνικό Ινστιτούτο Έρευνας στην Πληροφορική και στον Αυτοματισμό (INRIA) της Γαλλίας, καθώς και το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Cornell της Νέας Υόρκης, το Τμήμα Ναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου ΜΙΤ της Βοστώνης, το Τμήμα της Επιστήμης των Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Leuven του Βελγίου και το Τμήμα της Επιστήμης των Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Dortmund της Γερμανίας. Είναι ιδρυτής του Κέντρου Έρευνας Τεχνητής Νοημοσύνης του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει διατελέσει υπεύθυνος και μέλος επιστημονικών επιτροπών διαφόρων εθνικών, ευρωπαϊκών και διακρατικών ερευνητικών προγραμμάτων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.