Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ανάλυση και αποτίμηση επιχειρήσεων

Ανάλυση και αποτίμηση επιχειρήσεων
Σκοπός της παρούσας έκδοσης είναι να προσφέρει στο φοιτητή θεμελειώδεις γνώσεις Ανάλυσης και Αποτίμησης Επιχειρήσεων, για να μπορέσει να ασκήσει το επάγγελμα του Χρηματοοικονομικού Αναλυτή. Βασικό χαρακτηριστικό της παρούσας έκδοσης είναι η παρουσίαση εκτεταμένων παραδειγμάτων ανάλυσης επιχειρήσεων του Ελληνικού Χρηματιστηρίου. Οι λογιστικές καταστάσεις οι οποίες καταρτίζονται σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά αποτελούν την κυριότερη, αλλά όχι και τη μοναδική, πηγή πληροφοριών που χρησιμοποιούνται στην ανάλυση. Συχνά, βέβαια, ο χρηματοοικονομικός αναλυτής καλείται να αναμορφώσει τα δημοσιευμένα λογιστικά μεγέθη, αφού διαπιστώσει την ύπαρξη αμφίβολης ποιότητας λογιστικών επιλογών κατά τη Λογιστική Ανάλυση. Επομένως, η Ανάλυση και Αποτίμηση Επιχειρήσεων απαιτεί αρκετά καλή γνώση Λογιστικής καθώς και Επιχειρηματικής Στρατηγικής. Η τελευταία οδηγεί στη σωστή ερμηνεία των ευρημάτων της Χρηματοοικονομικής Ανάλυσης και την ακριβέστερη αποτίμηση της επιχείρησης. [...]

(από τον πρόλογο των συγγραφέων)

24χ17 εκ., 412 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 338.7 (Εταιρείες), 332 (Χρηματοοικονομική), 657.07 (Λογιστική - Σπουδή και διδασκαλία)
ISBN: 978-960-8249-70-7
ISBN (10ψήφιο): 960-8249-70-8
Βάρος: 0.704 κιλά
Εκδότης: Μπένου Γ.
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
31.95
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

28.76
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Παπαδάκη, Αφροδίτη Ι.
Η Αφροδίτη Παπαδάκη είναι επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σιουγλέ, Γεωργία Σ.
Η Γεωργία Σιουγλέ είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Λογιστικής στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει λάβει Πτυχίο Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (1998), Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Χρηματοοικονομική και Τραπεζική 2000 και Διδακτορικό Δίπλωμα στη Λογιστική 2003 από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατά τη διάρκεια των διδακτορικών της σπουδών έλαβε υποτροφία Marie Curie Fellowship από το Πανεπιστήμιο του Manchester. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στον χώρο της Χρηματοοικονομικής Λογιστικής, της Φορολογίας και της Ανάλυσης Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών για τη λήψη Xρηματοοικονομικών Αποφάσεων. Η έρευνά της έχει δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά, όπως Review of Accounting Studies, International Journal of Accounting, Applied Financial Economics, Applied Economic Letters, Journal of Emerging market Finance και Managerial Finance. Η Γεωργία Σιουγλέ είναι μέλος των American Accounting Association, European Accounting Association, Marie Curie Fellowship Association, Συνδέσμου Επιστημόνων Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής Ελλάδος και του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος. Είναι, επίσης, μέλος ερευνητικής ομάδας του Προγράμματος "ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΙΙ" που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Υπουργείο Παιδείας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.