Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Βιολογία Γ΄ λυκείου θετικών σπουδών

Βιολογία Γ΄ λυκείου θετικών σπουδών
Στο βοήθημα αυτό, επιχειρήσαμε να παρουσιάσουμε τη θεωρία του σχολικού βιβλίου με όσο το δυνατόν πιο κατανοητό τρόπο. Χρησιμοποιήσαμε λοιπόν, περισσότερες από 200 έγχρωμες εικόνες και σχεδιαγράμματα με σκοπό να αποκτήσει ο μαθητής μια εικόνα για όσα αναφέρονται στο σχολικό εγχειρίδιο και δεν είναι δυνατό να τα δει, έτσι ώστε να είναι ευκολότερη η απομνημόνευσή τους. Παραθέτουμε, επίσης, πολλές συμπληρωματικές πληροφορίες που αναλύουν περισσότερο κάποια δυσνόητα κομμάτια της ύλης ή απαντούν σε απορίες που είναι δυνατό να δημιουργηθούν στο μαθητή κατά την ανάγνωση του σχολικού βιβλίου. Οι πληροφορίες αυτές έχουν βοηθητικό ρόλο και σε καμία περίπτωση δεν προτείνουμε να τις αποστηθίσει ο μαθητής.
Η ροή του βοηθήματος αυτού ακολουθεί τη ροή της θεωρίας του σχολικού βιβλίου. Επιπροσθέτως, όπου απαιτείται, υπάρχουν αναφορές σε άλλα σημεία του σχολικού βιβλίου, έτσι ώστε να προετοιμάζεται ο μαθητής για πιθανές συνδυαστικές ερωτήσεις. Στο τέλος κάθε κεφαλαίου υπάρχουν απαντημένες ερωτήσεις αυξημένου βαθμού δυσκολίας. Σε κάθε κεφάλαιο υπάρχουν ερωτήσεις ανάπτυξης της θεωρίας, ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και ερωτήσεις σωστού - λάθους. Οι ερωτήσεις αυτές καλύπτουν όλη την έκταση της ύλης του κεφαλαίου και είναι τοποθετημένες σε σειρά με βάση τη θεωρία του σχολικού βιβλίου, έτσι ώστε να είναι δυνατό να απαντηθούν και μέσα στην τάξη κατά τη διάρκεια του μαθήματος.
Σε όλα τα κεφάλαια (εκτός από το 8ο και το 9ο) υπάρχει μεθοδολογία για όλα τα είδη των ασκήσεων του κεφαλαίου, καθώς και λυμένες ασκήσεις. Επειδή στις πανελλαδικές εξετάσεις δε βαθμολογείται μόνο το αριθμητικό αποτέλεσμα μιας άσκησης αλλά και η αιτιολόγηση της λύσης, οι λυμένες ασκήσεις εμπεριέχουν επιπλέον και όλα τα κομμάτια της θεωρίας που πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχουν σε μια ολοκληρωμένη απάντηση και αποτελούν τη δική μας προσέγγιση στο 4ο θέμα των εξετάσεων.

24χ17 εκ., 464 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 574.07 (Βιολογία - Σπουδή και διδασκαλία (Μέση))
Άλλα πρόσωπα: Νικόλαος Οικονομίκος (Επιμελητής) , Αικατερίνη Τσούρα (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-99508-2-4
ISBN (10ψήφιο): 960-99508-2-5
Βάρος: 0.85 κιλά
Εκδότης: Smart Learn
Έτος Κυκλοφορίας: 2015
Γράψε τη δική σου κριτική
29.80
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

26.52
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Βασίλεος Μαυροματίδης είναι βιολόγος M.Sc., Υπ. Διδ. Μορ. Βιολογίας-Γενετικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ο Αθανάσιος Χατζημόσχου είναι βιολόγος, M.Sc., υπ. διδ. Ανοσοβιολογίας, Ιατρικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.