Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ανάλυση κοινωνικών δεδομένων
(50 βασικά θέματα)
Συγγραφέας:   David De Vaus


Offer
Το βιβλίο προσεγγίζει με έναν τελείως διαφορετικό και εξαιρετικά ενδιαφέροντα τρόπο την ανάλυση δεδομένων στις κοινωνικές επιστήμες. Ο συγγραφέας ξεφεύγει από τη συνήθη παρουσίαση και περιγραφή των ποσοτικών μεθόδων, για να επικεντρωθεί στην ίδια τη διαδικασία της ποσοτικής ανάλυσης και να αναδείξει τα σημαντικότερα προβλήματα που ανακύπτουν κατά την εφαρμογή της. Στα πενήντα κεφάλαια του βιβλίου παρουσιάζονται ισάριθμα βασικά θέματα που συνήθως απασχολούν τον κοινωνικό ερευνητή στο στάδιο της ανάλυσης. Ειδικότερα περιγράφονται οι ιδιαιτερότητες που ενδέχεται να χαρακτηρίζουν τα δεδομένα της έρευνας, καθώς και τα διαφορετικά προβλήματα που αυτές συνεπάγονται. Ο αναγνώστης, μέσα από απτά παραδείγματα πρακτικών εφαρμογών, οδηγείται στην κριτική αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, η οποία τελικά τον βοηθά να έρθει σε επαφή με τις εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν και να επιλέγει κάθε φορά την καταλληλότερη.

Ένα ανεκτίμητο εργαλείο για τους φοιτητές των κοινωνικών επιστημών και τους επαγγελματίες ερευνητές που θέλουν να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και την απαιτούμενη "ευαισθησία" απέναντι στα δεδομένα τους, έτσι ώστε η πολυσύνθετη διαδικασία της ποσοτικής ανάλυσης να διεξάγεται με όσο το δυνατόν πιο άρτιο και αποτελεσματικό τρόπο.


Σημείωση: Επανέκδοση: "Ελληνικά Γράμματα", 2008.

23χ16 εκ., 523 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Θεωρία και Έρευνα στην Κοινωνιολογία
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 301.01 (Κοινωνιολογία - Μεθοδολογία), 300.1 (Κοινωνικές επιστήμες - Μεθοδολογία)
Άλλα πρόσωπα: Νότα Κυριαζή (Επιμελητής) , Νότα Κυριαζή (Υπεύθυνος Σειράς) , Ελένη Δημητριάδου (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-9552-69-1
ISBN (10ψήφιο): 960-9552-69-2
Βάρος: 0.981 κιλά
Εκδότης: Πεδίο
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
7.42
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

5.49
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

O David de Vaus είναι Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο La Trobe στη Μελβούρνη της Αυστραλίας και Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών και Κοινωνικών Επιστημών του ίδιου πανεπιστημίου. Τα επιστημονικά και ερευνητικά ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται στις μεθόδους έρευνας στις κοινωνικές επιστήμες. Το συγγραφικό του έργο, εκτός από άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους, περιλαμβάνει άλλα βιβλία μεταξύ των οποίων τα "Research Design in Social Research" (2001) και "Surveys in Social Research" (5η έκδοση, 2001).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.