Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Από τη λέξη... στην πρόταση... στο κείμενο...
(Εργαλεία ανίχνευσης της αναγνωστικής κατανόησης των μαθητών των Ε΄ και Στ΄ τάξεων του δημοτικού σχολείου)
Συγγραφέας:   Ζωή Κρόκου


Offer
"Η ανάγνωση είναι η κατάρα της παιδικής ηλικίας [...]. Το παιδί που διαβάζει παύει να σκέφτεται, το μόνο που κάνει είναι ότι διαβάζει [...]. Μισώ τα βιβλία: το μόνο που κάνουν είναι ότι μας διδάσκουν να μιλάμε για πράγματα για τα οποία δε γνωρίζουμε τίποτα". Η αιρετική αυτή άποψη αν και ανήκει στον Rousseau, θα μπορούσαμε να πούμε ότι εκφράζει τις απόψεις πολλών μαθητών του σύγχρονου σχολείου.
Στη σύγχρονη κοινωνία που ο ρυθμός των πληροφοριών αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς, η εκπαίδευση καλείται να αναδιαμορφώσει τους στόχους της και να προτάξει τη δημιουργία ικανών αναγνωστών, οι οποίοι θα μπορούσαν όχι μόνο να διαβάζουν, αλλά και να διαχειρίζονται τις πληροφορίες. Πολλά παιδιά, όμως δυσκολεύονται να κατανοήσουν αυτά που διαβάζουν και αυτή η δυσκολία συνήθως τα ακολουθεί και στην υπόλοιπη ενήλικη ζωή τους.
Με αυτό το εγχειρίδιο ευελπιστούμε να δώσουμε στους εκπαιδευτικούς ένα εργαλείο ανίχνευσης των δυσκολιών στην αναγνωστική κατανόηση που μπορεί να αντιμετωπίζουν οι μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων του δημοτικού σχολείου με ή χωρίς αναγνωστικές δυσκολίες, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί σε δύο επίπεδα ανάλυσης. Ένα ποσοτικό επίπεδο, το οποίο, κυρίως καταγράφει και συγκρίνει την επίδοση των μαθητών στο συγκεκριμένο εργαλείο και ένα ποιοτικό επίπεδο, το οποίο σε συνδυασμό με την επιστημονική ενημέρωση για την αναγνωστική κατανόηση, καταδεικνύει τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουν οι μαθητές στις ανώτερες δεξιότητες της κατανόησης με κριτήριο τα επίπεδά της (λεξιλογικό, κυριολεκτικό (διαπροτασιακό), ενδοκειμενικό και διακειμενικό επίπεδο κατανόησης).
Μπορεί, επίσης, το εργαλείο αυτό να αποτελέσει μια διδακτική διαδικασία "οικειοποίησης" των απαραίτητων στρατηγικών αναγνωστικής κατανόησης για την καλύτερη επεξεργασία ενός κειμένου.

21χ14 εκ., 112 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 372.4 (Ανάγνωση (Εκπαίδευση))
ISBN: 978-960-333-684-6
ISBN (10ψήφιο): 960-333-684-Χ
Βάρος: 0.193 κιλά
Εκδότης: Γρηγόρη
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
7.50
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

5.78
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.