Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Φωταύγεια
(Απόλυτες χρονολογήσεις και δοσιμετρία υλικών)
Συγγραφέας:   Νικόλαος Ζαχαριάς


No Cover
Το παρόν βιβλίο απευθύνεται στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές των θετικών επιστημών αλλά και σε αυτούς των αρχαιολογικών τμημάτων της χώρας. Η ύλη του αναφέρεται στην επεξήγηση του μηχανισμού της φωταύγειας στα στερεά υλικά και στη συνέχεια αναλύεται η εφαρμογή της στην απόλυτη χρονολόγηση αρχαιολογικών (κεραμικών, πλίνθων, κ.ά.) και γεωλογικών υλικών (κύρια ιζημάτων).

Μεγάλο μέρος των περιεχόμενων του αναλώνεται στην εποπτική παρουσίαση εφαρμογών της φωταύγειας για τη χρονολόγηση υλικών από ελληνικές αρχαιολογικές, αρχαιομετρικές και γεωλογικές ομάδες επιστημόνων της χώρας.

23χ16 εκ., 138 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 550 (Γεωλογία ), 550.07 (Γεωλογία - Σπουδή και διδασκαλία)
ISBN: 978-960-89869-1-6
ISBN (10ψήφιο): 960-89869-1-5
Βάρος: 0.135 κιλά
Εκδότης: Time Heritage
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
25.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

22.25
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Νίκος Ζαχαριάς έλαβε το διδακτορικό του τίτλο από το Ε.Μ.Π. του οποίου Ιδρύματος τυγχάνει πτυχιούχος (Σχολή Χημικών Μηχανικών). Είναι Επίκουρος Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Αρχαιομετρίας του Παν/μίου Πελοποννήσου. Έχει εργασθεί στο Παν/μιο της Βόννης και στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος και έχει λάβει υποτροφίες από το Υπουργείο Ανάπτυξης, το Ι.Κ.Υ. και την Ε.Ε. Ειδικεύεται στις απόλυτες χρονολογήσεις ανόργανων αρχαιολογικών υλικών, στις αναλύσεις και τον χαρακτηρισμό υαλωδών υλικών, στη μικροδοσιμετρία, στις μελέτες ανασύνθεσης του πα-λαιοπερβάλλοντος και στην εφαρμογή της ψηφιακής τεχνολογίας στην αρχαιολογία. Είναι συνσυγγραφέας 115 άρθρων, κεφαλαίων βιβλίων και πρακτικών συνεδρίων και μιας μονογραφίας, κριτής διεθνών περιοδικών και αξιολογητής εθνικών και κοινοτικών ερευνητικών προγραμμάτων. Είναι μέλος του Τ.Ε.Ε., του Πανελληνίου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών, της Ελληνικής Αρχαιομετρικής Εταιρείας και πολιτιστικών συλλόγων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.