Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ιχνηλατώντας την κοινωνία
Συγγραφέας:   Δημήτρης Δόσχορης


Ιχνηλατώντας την κοινωνία
Το βιβλίο "Ιχνηλατώντας την Κοινωνία" αποτελείται από ενότητες και έχει τη μορφή δοκιμίου.

Χωρίζεται σε πέντε ενότητες (κεφάλαια), το περιεχόμενο των οποίων αναφέρεται σε προβλήματα φιλοσοφικά -κοινωνικά - πολιτικά τα οποία αναφύονται από έλλειψη εγκράτειας των ανθρώπων, από έλλειψη προσανατολισμού, αλλά και από έλλειψη σωστής, θεσμικής αναμόρφωσης.

Είναι γινόμενα ανθρώπινης αδυναμίας και απαιτούν την παρέμβαση του ίδιου του ανθρώπου. Διότι όταν κάποιο δημιούργημα είναι έλλειπες, αρμόδιος να το ολοκληρώσει είναι μόνο ο δημιουργός του. Το ίδιο ισχύει και για τα ανθρώπινα γινόμενα΄ όταν αυτά εμφανίζουν ορισμένες αδυναμίες, απαιτούν την ανθρώπινη παρέμβαση και συμβολή.

Εμπίπτουν και αυτά στη γεμάτο αντιθέσεις ύπαρξη του φυσικού κόσμου, όπου εκείνος που "λανθάνει" λόγω έλλειψης σωματικής ικανότητας, δέχεται αντίστοιχη σωματική συμβολή από το ανάλογο γενετικό είδος.

Τό μέσο λοιπόν συμπαράστασης για την εξάλλειψη διαφόρων προβλημάτων, των όντων που στερούνται τον έναρθρο λόγο, είναι η φυσική δύναμη, ενώ η ανθρώπινη δύναμη έγκειται στο νου. Στην πρώτη περίπτωση, όλα διευθετούνται με το δίκαιο του ισχυρότερου το οποίο διαμορφώνει είδη ανομοιόμορφης συμπεριφοράς, ενώ το ανθρώπινο δίκαιο διαμορφώνει ομοιόμορφη συμπεριφορά συνυφασμένη με τον ανθρώπινο λόγο, που είναι το κύριο γνώρισμα του ανθρώπινου είδους. Γι΄ αυτό για κάθε πρόβλημα που αναφύεται μέσα στην ανθρώπινη κοινωνία και δεν στερείται ανθρώπινων αξιών, αλλά τείνει να υποβαθμίζει και να διαστρεβλώνει "αυτές", απαιτείται η αντικειμενική υπόδειξη εκείνων που έχουν τη διάθεση και ικανότητα να εντοπίζουν και να προβάλλουν την ύπαρξη του.

21χ14 εκ., 160 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 300.4 (Κοινωνικές επιστήμες - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις)
ISBN: 978-960-7237-02-6
ISBN (10ψήφιο): 960-7237-02-1
Βάρος: 0.207 κιλά
Εκδότης: Αστροναυτική
Έτος Κυκλοφορίας: 1994
Γράψε τη δική σου κριτική
12.50
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.13
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.