Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η συμβουλευτική ψυχολογία στην εκπαίδευση

Offer
Τα τελευταία χρόνια ο ρόλος του εκπαιδευτικού έχει μεταβληθεί σημαντικά. Πέρα από τη μετάδοση της ακαδημαϊκής γνώσης, ο εκπαιδευτικός σήμερα αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις και πρωτόγνωρες καταστάσεις στην τάξη και στο χώρο του σχολείου, ενώ καλείται συχνά να εντοπίσει τα σοβαρά προβλήματα των μαθητών και να φροντίσει για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών τους και για την ομαλή λειτουργία της σχολικής ομάδας. Η κατάρτισή του σε δεξιότητες αποτελεσματικής επικοινωνίας και συμβουλευτικής αποτελεί πλέον απαραίτητη προϋπόθεση για την εκπλήρωση των παραπάνω στόχων.

Αυτή την κατάρτιση επιχειρεί να προσφέρει το βιβλίο. Βασισμένο στις αρχές του ανθρωπιστικού μοντέλου, αναπτύσσει και τεκμηριώνει τη σημασία του συμβουλευτικού ρόλου του εκπαιδευτικού και της θετικής διαπροσωπικής επίδρασής του με τους μαθητές. Περιγράφει τις επικοινωνιακές και συμβουλευτικές δεξιότητες που πρέπει να κατέχει ο εκπαιδευτικός για να πετύχει στην αποστολή του, ενώ ταυτόχρονα επιχειρεί μια σύνθετη παρουσίαση των εξελικτικών και συμβουλευτικών σταδίων που ακολουθούνται και των δεξιοτήτων που πρέπει να χρησιμοποιούνται σε αυτά. Επισημαίνει τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ο εκπαιδευτικός προκειμένου να λειτουργήσει αποτελεσματικά με τους μαθητές του και προτείνει έναν τρόπο κατάρτισής του ο οποίος τεκμηριώνεται από στοιχεία σχετικών ερευνών στην Ελλάδα και διεθνώς.

Η παρούσα ανανεωμένη έκδοση του βιβλίου προσπάθησε να συμπεριλάβει τα νεότερα δεδομένα της εφαρμογής του κλάδου της συμβουλευτικής ψυχολογίας στην εκπαίδευση, με τη φιλοδοξία να αποτελέσει ένα χρήσιμο βοήθημα για τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να μεταβάλλουν την καθημερινή εκπαιδευτική πραγματικότητα και να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών τους.


Σημείωση: Επανέκδοση: "Ελληνικά Γράμματα", 2001.

24χ16 εκ., 272 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Συμβουλευική Ψυχολογία
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 150 (Ψυχολογία), 370 (Εκπαίδευση)
Άλλα πρόσωπα: Μαρία Μαλικιώση - Λοΐζου (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN: 978-960-9405-82-9
ISBN (10ψήφιο): 960-9405-82-7
Βάρος: 0.541 κιλά
Εκδότης: Πεδίο
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
16.50
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

12.21
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Μαρία Μαλικιώση - Λοΐζου είναι διδάκτορας της συμβουλευτικής ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Πολιτείας Maine των ΗΠΑ και καθηγήτρια συμβουλευτικής ψυχολογίας στο ΤΕΑΠΗ του Πανεπιστημίου Αθηνών, του οποίου και υπήρξε πρόεδρος. Υπήρξε υπότροφος της γαλλικής κυβέρνησης για την εκπόνηση μεταδιδακτορικής έρευνας (1983-1985) στο C.N.R.S., University Paris VII στη Γαλλία. Παράλληλα συνεργάστηκε με το International Institute for Educational Planning (IIEP) της UNESCO στο Παρίσι. Με πρωτοβουλία της ιδρύθηκε το 1995 στο ΤΕΑΠΗ του Πανεπιστημίου Αθηνών το πρώτο Συμβουλευτικό Κέντρο Ομηλίκων στην Ελλάδα, το οποίο λειτουργεί από τότε σε εθελοντική βάση προσφέροντας υπηρεσίες στους φοιτητές και οργανώνοντας σεμινάρια, ημερίδες και άλλες εκδηλώσεις.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.