Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Διαπολιτισμική παιδαγωγική
(Εκπαιδευτική πολιτική για παιδιά μεταναστών )

Offer
Η διαπολιτισμικότητα αποτελεί μια σύγχρονη διάσταση που διαχέει όλα τα γνωστικά αντικείμενα των Επιστημών της Αγωγής. Ειδικά στις μέρες μας, η ύπαρξη πολυπολιτισμικών πλέον σχολείων επιβάλλει την εφαρμογή της Διαπολιτισμικής Παιδαγωγικής στη σχολική πράξη μέσα από την ανάπτυξη τολμηρών εκπαιδευτικών πολιτικών σε επίπεδο σχολείου και την υιοθέτηση ευέλικτων παιδαγωγικών προσεγγίσεων σε επίπεδο τάξης, προκειμένου να εφαρμοστούν οι βασικές αρχές της στα σχολικά προγράμματα σπουδών.

Το παρόν σύγγραμμα επικεντρώνεται στις εκπαιδευτικές, διδακτικές και ψυχολογικές προσεγγίσεις στην εκπαίδευση των μεταναστών μαθητών. Παρουσιάζει τα πρότυπα που υιοθετήθηκαν στις εκπαιδευτικές πολιτικές για τους μετανάστες μαθητές και διερευνά εάν η εφαρμογή τους εξασφάλισε ίσες ευκαιρίες μάθησης για όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές. Ειδικότερα, παίρνοντας ως παράδειγμα την Ελλάδα, την Αγγλία και την Αυστραλία, παρουσιάζει και αναλύει τις πολιτικές και τα προγράμματα που έχουν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα στις συγκεκριμένες χώρες για τη γλωσσική εκπαίδευση των αλλοδαπών μαθητών, με έμφαση στη διδασκαλία τόσο της επίσημης γλώσσας της χώρας υποδοχής όσο και της μητρικής γλώσσας των μεταναστών μαθητών.


Σημείωση: Επανέκδοση: "Ατραπός", 2003.

24χ17 εκ., 344 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Πολυπολιτισμικότητα και Εκπαίδευση
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 370.193 41 (Διαπολιτισμική εκπαίδευση)
Άλλα πρόσωπα: Νεκταρία Παλαιολόγου (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN: 978-960-9405-85-0
ISBN (10ψήφιο): 960-9405-85-1
Βάρος: 0.722 κιλά
Εκδότης: Πεδίο
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
19.90
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

14.73
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Οδυσσέας Ευαγγέλου είναι εκπαιδευτικός. Αφού ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές στην Παιδαγωγική Ακαδημία Λαμίας, μετεκπαιδεύτηκε στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι απόφοιτος του Προγράμματος Ακαδημαϊκής και Επαγγελματικής Αναβάθμισης Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, είναι κάτοχος μάστερ του Διακρατικού Διαπανεπιστημιακού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών "Συγκριτική Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα", που διοργανώνει το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (Τ.Ε.Α.Π.Η.) του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Institute of Education - University of London, και Υποψήφιος Διδάκτορας του Τ.Ε.Α.Π.Η. του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διδάξει σε Δημοτικά Σχολεία του εσωτερικού και το 1991 αποσπάστηκε σε σχολεία της Μελβούρνης, όπου και εργάστηκε για πέντε χρόνια. Έχει κάνει δημοσιεύσεις σε περιοδικά και ανακοινώσεις σε συνέδρια. Τα ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται στη Διαπολιτισμική Παιδαγωγική και Διδακτική, τη Δίγλωσση Εκπαίδευση, τη Διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας, τα Αναλυτικά Προγράμματα και την Εκπαιδευτική Πολιτική.

Η Νεκταρία Παλαιολόγου σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος μάστερ και διδακτορικού στα Παιδαγωγικά (Πανεπιστήμιο Αθηνών) και μεταδιδακτορικού στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση (University of London). Επίσης, εκπόνησε και δεύτερη μεταδιδακτορική έρευνα στην Ελλάδα στον τομέα της Εκπαίδευσης και Κατάρτισης των Εκπαιδευτικών (Ι.Κ.Υ.). Έχει διδάξει στο Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στο Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου καθώς και στην Ανώτατη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Σήμερα είναι διδάσκουσα στο Μαράσλειο Διδασκαλείο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα σχετίζονται με τη Διαπολιτισμική Παιδαγωγική και την Εκπαίδευση και Κατάρτιση των Εκπαιδευτικών. Έχει δημοσιεύσει άρθρα της στους προηγούμενους τομείς σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά. Είναι μέλος του Centre of Intercultural Studies του Institute of Education-University of London και συνεργάζεται με το διευθυντή του Κέντρου, καθηγητή Jagdish Gundara.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.