Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αρχιτεκτονική υπολογιστών
(Ποσοτική προσέγγιση)
Συγγραφείς:   John L. Hennessy, David A. Patterson,


Αρχιτεκτονική υπολογιστών
Το κορυφαίο σε κυκλοφορία βιβλίο αρχιτεκτονικής υπολογιστών επαναπροσδιορίζει το συγκεκριμένο επιστημονικό χώρο μέσω της νέας ανανεωμένης έκδοσης του στην οποία καταγράφεται η ιστορική μεταφορά από τους μονοπύρηνους στους πολυπύρηνους επεξεργαστές. Οι Hennessy και Patterson, χρησιμοποιώντας την περίφημη ποσοτική προσέγγισή τους γύρω από τη σχεδίαση των υπολογιστών, διερευνούν πληθώρα τεχνικών που έχουν ως στόχο την επίτευξη του παραλληλισμού - ο οποίος αποτελεί το βασικό εργαλείο της υψηλής δυναμικής των αρχιτεκτονικών πολλαπλών επεξεργαστών. Οι συγγραφείς, εκτός από την επικέντρωση τους σε ζητήματα που σχετίζονται με τους πολυεπεξεργαστές, καλύπτουν, επίσης, πέρα από την απόδοση των επεξεργαστών, επιπλέον παράγοντες που επηρεάζουν τη σχεδίαση, όπως η ισχύς, η αξιοπιστία, η διαθεσιμότητα και η φερεγγυότητα των επεξεργαστών.

Η διατήρηση των βελτιώσεων που σημειώθηκαν τον περασμένο αιώνα σε επίπεδο κόστους και απόδοσης απαιτεί τη συνεχή εφαρμογή καινοτόμων «δεών - ιδεών που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στις θεμελιώδεις τεχνικές που καλύπτονται στο κλασικό αυτό βιβλίο.

Χαρακτηριστικά της τέταρτης έκδοσης
- Οι ενότητες με το χαρακτηριστικό τίτλο Συνδυασμός Όλων των Δεδομένων παρουσιάζουν τα πιο πρόσφατα τεχνολογικά επιτεύγματα του χώρου της βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων του Niagara της Sun, του Opteron της AMD και του Pentium 4.
- Τα παραρτήματα επισκόπησης καλύπτουν τους βασικούς κανόνες στους οποίους βασίζεται το κύριο περιεχόμενο του βιβλίου.
- Τα βιβλιογραφικά παραρτήματα του συνοδευτικού CD - μερικά εκ των οποίων έχουν συγγραφεί από ειδικούς του χώρου - καλύπτουν μεγάλο εύρος ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένων των ενσωματωμένων συστημάτων, των διανυσματικών επεξεργαστών, των δικτύων διασύνδεσης και των πολυεπεξεργαστών μεγάλης κλίμακας.
- Οι μελέτες περίπτωσης, που αποτελούν συνεισφορά ειδικών από το χώρο της βιομηχανίας και το ακαδημαϊκό περιβάλλον, συνοδεύονται από διαβαθμισμένα πολύπλοκες ασκήσεις, μέσω των οποίων διερευνώνται οι βασικές έννοιες που καλύπτονται σε κάθε κεφάλαιο.


Σημείωση: Copyright: 2012. Με τη συνεργασία των: Andrea C. Arpaci-Dusseau, Remzi H. Arpaci-Dusseau, Krste Asanovic, Robert P. Colwell, Thomas M. Conte, Josi Duato, Diana Franklin, David Goldgerg, Wen-mei W. Hwu, Norman P. Jouppi, Timothy M. Pinkston, John W. Sias,

25χ18 εκ., 889 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 004 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές)
Άλλα πρόσωπα: Διονύσης Πνευματικάτος (Επιμελητής) , Δημήτρης Σερπάνος (Μεταφραστής) , Γιώργος Σταμούλης (Μεταφραστής) , Γιώργος Καλπάκης (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-418-326-5
ISBN (10ψήφιο): 960-418-326-5
Βάρος: 1.843 κιλά
Εκδότης: Τζιόλα
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
78.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

70.20
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο John L. Hennessy είναι πρόεδρος του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, όπου είναι μέλος ΔΕΠ από το 1977 στα Τμήματα Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών. Είναι "Fellow" της ΙΕΕΕ και της ACM, μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Μηχανικών και "Fellow" της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών. Βραβεύτηκε το 2001 με το βραβείο Eckert-Mauchly για τις συνεισφορές του στην τεχνολογία RISC, το 2001 με το βραβείο Seymour Cray Cumputer Engineering Award, και το 2000 μοιράστηκε το βραβείο John von Neumann με τον David Patterson. Η ερευνητική ομάδα του Hennessy ανέπτυξε πολλές τεχνικές βελτιστοποίησης οι οποίες χρησιμοποιούνται σήμερα σε εμπορικούς μεταγλωττιστές. Το 1981 ξεκίνησε με λίγους φοιτητές το ερευνητικό πρόγραμμα MIPS.

Ο David A. Patterson διδάσκει Αρχιτεκτονική Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο της Καλλιφόρνιας, Berkeley, από το 1977, και είναι κάτοχος της Έδρας Pardee στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών. Η διδασκαλία του τιμήθηκε από την ACM και το Πανεπιστήμιο της Καλλιφόρνιας. Το 2000 κέρδισε το μετάλλιο εκπαίδευσης "James H. Mulligan, Jr." της ΙΕΕΕ "για εμπνευσμένη διδασκαλία μέσω της ανάπτυξης δημιουργικών προγραμμάτων και μεθοδολογιών εκπαίδευσης, για σημαντικά βιβλία, και τον επιτυχημένο συνδυασμό εκπαίδευσης των ερευνητικών στόχων". Ο Patterson βραβεύτηκε το 1995 με το βραβρείο "ΙΕΕΕ Technical Achievement" για τη συνεισφορά του στους RISC και μοιράστηκε το 1999 το βραβείο "Reynold B. Jonson Information Storage Award" της ΙΕΕΕ για τις συνεισφορές του στην τεχνολογία RAID. Το 2000 μοιράστηκε το βραβείο John von Neumann με το Hennessy "για την δημιουργία μιας επανάστασης στην αρχιτεκτονική υπολογιστών" μέσω της εκμετάλλευσης, διάδοσης και εμπορικοποίησης αρχιτεκτονικών εφευρέσεων". Ο Patterson είναι μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Μηχανικών, και "Fellow" της ACM και της ΙΕΕΕ. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Τομέας Επιστήμης Υπολογιστών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του Berkeley, του ACM SIG σε Αρχιτεκτονική Υπολογιστών, και της Computing Research Association.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.