Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Σχεδίαση ψηφιακών συστημάτων με τη γλώσσα VHDL
Συγγραφείς:   Stephen Brown, Zvonko Vranesic,


Σχεδίαση ψηφιακών συστημάτων με τη γλώσσα VHDL
Το βιβλίο "Σχεδίαση ψηφιακών συστημάτων με τη γλώσσα VHDL", τρίτη έκδοση, παρέχει μια μέθοδο διδασκαλίας της σχεδίασης λογικών κυκλωμάτων. Συνδυάζει την κλασσική αντιμετώπιση των κυκλωμάτων με τις τεχνικές που εκμεταλλεύονται τα πλεονεκτήματα της αυτοματοποίησης. Εισάγονται βασικές έννοιες χρησιμοποιώντας απλά λογικά κυκλώματα, τα οποία σχεδιάζονται με μεθόδους με το χέρι καθώς επίσης και με σύγχρονες μεθόδους που βασίζονται σε εργαλεία σχεδίασης CAD. Έχοντας περιγράψει τις βασικές έννοιες, σχεδιάζονται στη συνέχεια πιο περίπλοκα πραγματικά κυκλώματα με τη βοήθεια των εργαλείων σχεδίασης CAD.

Τα βασικά χαρακτηριστικά στοιχεία του παρόντος βιβλίου είναι:
- Αναρίθμητα αναλυτικά παραδείγματα, που εκτείνονται από κυκλώματα με μερικά βασικά λογικά στοιχεία έως ψηφιακά συστήματα όπως ένας απλός επεξεργαστής.
- Μια παρουσίαση σε βάθος της σύγχρονης τεχνολογίας ψηφιακών κυκλωμάτων με έμφαση στις Διατάξεις Προγραμματιζόμενης Λογικής FPGA και CPLD).
- Χρήση της γλώσσας VHDL, η οποία αποτελεί πρότυπο του Ινστιτούτου ΙΕΕΕ και είναι ένα στοιχείο ολοκλήρωσης των τεχνικών σχεδίασης που χρησιμοποιούνται σε όλη την έκταση του βιβλίου. Η γλώσσα εισάγεται σταδιακά με τρόπο που είναι εύκολα κατανοητός από σχεδιαστές με μικρή εμπειρία.
- Περιλαμβάνεται το σύστημα CAD Quartus II της εταιρείας Altera (σε ένα CD-ROM) και μια σειρά μαθημάτων εκμάθησης βήμα προς βήμα. Το CD-ROM περιέχει επίσης όλα τα παραδείγματα προγραμμάτων σε γλώσσα VHDL που παρουσιάζονται στο βιβλίο.

Ένας ιστότοπος για το βιβλίο περιέχει παρουσιάσεις σε PowerPoint και λύσεις στις οποίες μπορούν να έχουν πρόσβαση οι εκπαιδευτές. Η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι www.mhhe,com/brownvranesic.


Σημείωση: Copyright: 2012.

29χ21 εκ., 909 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 537.5 (Ηλεκτρονική)
Άλλα πρόσωπα: Μιχαήλ Γ. Δημόπουλος (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-418-340-1
ISBN (10ψήφιο): 960-418-340-0
Βάρος: 2.645 κιλά
Εκδότης: Τζιόλα
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
75.77
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

68.19
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Zvonko Vranesic έλαβε τα πτυχία B.A.Sc., M.A.Sc., καθώς και το διδακτορικό του ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός από το Πανεπιστήμιο του Toronto. Από το 1963 έως το 1965 εργάστηκε ως σχεδιαστής μηχανικός στην εταιρεία Northern Electric Co., Ltd.. του Ontario. Το 1968 άρχισε να εργάζεται στο Πανεπιστήμιο του Toronto, όπου και είναι τώρα Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών. Κατά τη διάρκεια των ετών 1978 και 1979, ήταν επισκέπτης (senior visitor) στο Πανεπιστήμιο Cambridge, England και κατά τη διάρκεια των ετών 1984 και 1985 ήταν στο Πανεπιστήμιο Paris VI. Στα 2000 και 2001 ήταν κύριος μηχανικός λογισμικού στην εταιρεία Altera Corporation στο Toronto. Από το 1995 έως το 2000, διετέλεσε πρόεδρος της Σχολής Επιστήμης Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο του Toronto. Τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνουν την αρχιτεκτονική υπολογιστών, την τεχνολογία επί τόπου προγραμματιζόμενων ολοκληρωμένων κυκλωμάτων VLSI (field-programmable VLSI), καθώς και τα πολύτιμα λογικά συστήματα (multiple-valued logic systems). Είναι συν-συγγραφέας τριών βιβλίων. Το 1990, έλαβε την Υποτροφία Wighton, για "καινοτόμες και εξέχουσες συνεισφορές στη διεξαγωγή προπτυχιακών εργαστηριακών μαθημάτων".

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.