Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Συμβατικά και σύγχρονα όργανα αεροσκαφών

Συμβατικά και σύγχρονα όργανα αεροσκαφών
Το βιβλίο "Συμβατικά και σύγχρονα όργανα αεροσκαφών" που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "Αθ. Σταμούλης" έρχεται να καλύψει το κενό στο γνωστικό αντικείμενο των ηλεκτρονικών συστημάτων αεροσκαφών (avionics). Ο συγγραφέας, έχοντας ασχοληθεί πολύπλευρα και σε βάθος με το αντικείμενο αυτό, παρουσιάζει τα αποτελέσματα πολυετούς ερευνητικής δραστηριότητας, διδακτικής εμπειρίας και πολλών πτητικών ωρών.

Το βιβλίο περιλαμβάνει ποικιλία θεμάτων που εμπίπτουν στα αντικείμενα μηχανικής, αεροδυναμικής, ηλεκτρονικής, αυτομάτου ελέγχου και τηλεπικοινωνιών. Περιγράφονται η δομή και η λειτουργία των οργάνων αεροσκαφών. Κατά συνέπεια, η δομή και η λειτουργία του κάθε οργάνου συνδέεται αφενός με τους φυσικούς νόμους που το διέπουν και, αφετέρου, με την αξιοποίησή του κατά την πτήση.

Μεταξύ άλλων, τα στοιχεία που καθιστούν το βιβλίο αυτό ένα από τα σημαντικότερα στον τομέα του είναι:
- Η επιτυχημένη προσπάθεια να αναλυθούν εξελιγμένα τεχνολογικά θέματα χωρίς την προσφυγή στην ευρεία χρήση μαθηματικών.
- Η εξοικείωση που προσφέρει στον αναγνώστη με την ξένη ορολογία της τεχνολογίας που έχει αναπτυχθεί.
- Η διατήρηση της ζωντανής επαφής του αναγνώστη με την επιχειρησιακή αξιοποίηση των ηλεκτρονικών συστημάτων αεροσκαφών.
- Ο ολοκληρωμένος τρόπος περιγραφής του αντικειμένου, ο οποίος πλεονεκτεί τόσο εκπαιδευτικά όσο και τεχνολογικά χωρίς να χάνει την επιστημονική του διάσταση.

Απευθύνεται σε ηλεκτρονικούς μηχανικούς και σε αεροναυπηγούς. Καλύπτει όμως παράλληλα τις απαιτήσεις των τεχνικών, όντας ιδιαίτερα χρήσιμο για τους χειριστές αεροσκαφών, δημιουργώντας ένα δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των μηχανικών και των χειριστών.

24χ17 εκ., 404 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 629.132 3 (Αεροδυναμική), 629.13 (Αεροναυτική), 387.733 4 (Αεροπλάνα)
ISBN: 978-960-351-876-1
ISBN (10ψήφιο): 960-351-876-Χ
Βάρος: 0.845 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
32.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

28.80
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ναρλής, Αίθων-Οδησσεύς
Ο Αίθων - Οδησσεύς Ναρλής γεννήθηκε το 1960 στην Κωνσταντινούπολη. Το 1982 αποφοίτησε πρωτεύσας από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κωνσταντινουπόλεως. Το 1984 περάτωσε αριστεύσας τις μεταπτυχιακές του σπουδές στις τηλεπικοινωνίες. Στο διάστημα 1984 - 1988 εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Εθνικό Πολυτεχνικό Ινστιτούτο Τουλούζης στις στρατιωτικές τηλεπικοινωνίες και στα δίκτυα οπτικών ινών. Το αντικείμενο της διατριβής του αποτέλεσε τη βάση του συστήματος "Flight by Light" κατά το οποίο για πρώτη φορά τα ηλεκτρονικά συστήματα πολιτικού αεροπλάνου συνδέθηκαν με δίκτυο οπτικών ινών. Τον Ιούνιο του 1988 προσλαμβάνεται στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία όπου εργάζεται για την ανάπτυξη ηλεκτρονικών συστημάτων αεροσκαφών, κατευθυνόμενων όπλων, συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου, και ιδιαίτερα, στην ανάπτυξη του συστήματος "Flight by Light". Στο διάστημα 1996-1999 διετέλεσε διευθυντής της Διεύθυνσης Τεχνολογίας, Έρευνας και Ανάπτυξης στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Στο διάστημα της θητείας του, η Ελλάδα ανεδείχθη σε ένα από τα πρωτοπόρα κράτη στον ηλεκτρονικό πόλεμο. Πρόσφατα, συμμετείχε στην διαμόρφωση του προγράμματος σπουδών του νεοσυσταθέντος Τμήματος Τεχνολογίας Αεροσκαφών του ΤΕΙ Χαλκίδας και στην ίδρυση του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών για τις αερομεταφορές στο Πολυτεχνείο του Έρεβαν της Αρμενίας όπου έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής. Τέλος, για τέσσερα συνεχή ακαδημαϊκά έτη δίδαξε το μάθημα "Συστήματα Αεροσκάφους" στο Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι κάτοχος πτυχίου χειριστού αεροπλάνων και ομιλεί τη γαλλική, αγγλική και την τουρκική.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.