Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Βιοσυναρμοστική χημεία
(Θεωρία και ασκήσεις)

Offer
Το βιβλίο αυτό προσπαθεί να δώσει ορισμένες απαντήσεις για πολλά φαινόμενα και δράσεις που παρατηρούμε καθημερινά. Φαινόμενα όπως η φωτοσύνθεση, η μεταφορά του οξυγόνου με το αίμα, η αποικοδόμηση των τροφών ή η μετατροπή του αζώτου της ατμόσφαιρας σε λίπασμα βασίζονται στη δημιουργία Ενώσεων Συναρμογής. Οι Ενώσεις Συναρμογής αποδεικνύουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι τα όρια Ανόργανης και Οργανικής Χημείας δεν έχουν κανένα νόημα.

Ο αναγνώστης αυτού του βιβλίου θα αντιληφθεί ότι οι θεωρίες που αναπτύσσονται δεν αποτελούν αυτοσκοπό. Τα θεωρητικά στοιχεία θεωρούνται απαραίτητα εφόδια γνώσης για να καταλάβουμε τις χημικές, φασματοσκοπικές και μαγνητικές ιδιότητες των ενώσεων συναρμογής και κατ΄ επέκταση της ύλης.

Στο κεφάλαιο των ασκήσεων αναλύεται διεξοδικά ο τρόπος σκέψης, προκειμένου να απαντηθούν ερωτήματα που προκύπτουν από την καταγραφή πειραματικών δεδομένων.

Ο αναγνώστης θα διαπιστώσει ότι η συμπεριφορά των υλικών και των βιολογικών συστημάτων γίνεται περισσότερο κατανοητή όταν γνωρίζει καλά τη Βιοσυναρμοστική Χημεία.

Ο τίτλος του βιβλίου "Βιοσυναρμοστική Χημεία" θέλει να δηλώσει τη στενή σχέση που έχουν η Χημεία Ενώσεων Συναρμογής και η δομή και δράση των βιολογικών συστημάτων.

24χ17 εκ., 416 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Αριθμός τόμου: 1
Ταξινόμιση DDC: 540 (Χημεία )
ISBN: 978-960-456-305-0
ISBN (10ψήφιο): 960-456-305-Χ
Βάρος: 0.869 κιλά
Εκδότης: Ζήτη
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
42.60
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

31.95
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.