Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αναλυτικό πρόγραμμα και διδακτικός σχεδιασμός
(Θεωρητικές αναζητήσεις και παραδείγματα εφαρμογών από το σχολείο)

Offer
Το αναλυτικό πρόγραμμα και η διδασκαλία στη βάση του μοντέλου του Διδακτικού Σχεδιασμού (Industrial Design) συνθέτουν τον θεωρητικό καμβά πάνω στον οποίο αναπτύσσονται οι προτάσεις πρακτικής εφαρμογής στο παρόν βιβλίο. Το Αναλυτικό Πρόγραμμα εξετάζει υπό το πρίσμα δύο αντιμαχόμενων σχολών, της σχολής συστημικής σκέψης και της κριτικής σχολής και σε αντιπαραβολή προς τον επικρατέστερο στη χώρα μας όρο "Πρόγραμμα Σπουδών". Στο πλαίσιο της συστημικής σχολή παρουσιάζεται διεξοδικά ο κλάδος του Διδακτικού Σχεδιασμού. Εφαρμογές του Διδακτικού Σχεδιασμού αποτελούν τα προγράμματα που αναλύονται στο σύνολο σχεδόν του βιβλίου.

Το παρόν έργο απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές των παιδαγωγικών μαθημάτων και τμημάτων, σε σχολικούς συμβούλους και στους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στα σχολεία της χώρας μας.

24χ16 εκ., 255 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 375 (Εκπαίδευση - Προγράμματα μαθημάτων)
ISBN: 978-960-333-701-0
ISBN (10ψήφιο): 960-333-701-3
Βάρος: 0.512 κιλά
Εκδότης: Γρηγόρη
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
17.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.09
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Αλεξάνδρα Χ. Κουλουμπαρίτση είναι σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Γεννήθηκε στο Βελγικό Κογκό και σπούδασε παιδαγωγικές επιστήμες στην Ελλάδα και στη Μεγάλη Βρετανία. Ως υπότροφος του ΙΚΥ απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο και διδακτορικό δίπλωμα στην εκπαιδευτική τεχνολογία. Έχει εργασθεί σε σχολικές μονάδες γενικής και ειδικής αγωγής και παλιννοστούντων-αλλόγλωσσων μαθητών. Διετέλεσε για πέντε έτη σχολική σύμβουλος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα και οι δημοσιεύσεις της κινούνται γύρω από τη θεωρία και την πράξη των αναλυτικών προγραμμάτων, της διδακτικής μεθοδολογίας και των διδακτικών μέσων με έμφαση το σχολικό εγχειρίδιο.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.