Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Στατιστική στις επιστήμες της συμπεριφοράς με τη χρήση του SPSS

Offer
Το βιβλίο αποτελεί έναν απλό οδηγό και ταυτόχρονα ένα άρτιο επιστημονικό εγχειρίδιο, το οποίο έρχεται να καταρρίψει τον μύθο της στατιστικής ως ενός δυσνόητου και απαιτητικού -από άποψη μαθηματικών γνώσεων- αντικειμένου. Απευθύνεται τόσο στους φοιτητές όσο και στους επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των επιστημών της συμπεριφοράς, και οι οποίοι αναζητούν ένα χρήσιμο εργαλείο στην εκπαιδευτική και την ερευνητική τους δραστηριότητα.

Συγκεκριμένα, με το παρόν βιβλίο οι συγγραφείς επιδιώκουν να βοηθήσουν τους αναγνώστες να αντιληφθούν τη χρησιμότητα των στατιστικών μεθόδων στην επιστημονική έρευνα, μέσα από την κατανόηση της λογικής που διέπει την εφαρμογή των ποικίλων στατιστικών κριτηρίων τα οποία χρησιμοποιούνται στον χώρο των επιστημών της συμπεριφοράς. Επίσης, να επιλέγουν το κατάλληλο κάθε φορά στατιστικό κριτήριο καθώς και να πραγματοποιούν τις απαραίτητες μαθηματικές πράξεις για να το υπολογίσουν. Τέλος, να ερμηνεύουν τα αποτελέσματα που προκύπτουν από τη χρήση αυτών των κριτηρίων.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα του βιβλίου είναι και η βήμα προς βήμα παρουσίαση του τρόπου υπολογισμού του κάθε στατιστικού κριτηρίου με τη βοήθεια του ειδικού στατιστικού λογισμικού SPSS, καθώς επίσης και η ερμηνεία των αποτελεσμάτων όπως αυτά προκύπτουν από τη χρήση του.

Τα διάφορα ερευνητικά παραδείγματα που χρησιμοποιήθηκαν, υποθετικά τα περισσότερα, αφορούν σε πολλούς και διαφορετικούς σχεδιασμούς, όλα όμως έχουν ένα κοινό γνώρισμα: εστιάζουν στην ανάλυση ερευνητικών δεδομένων που προέρχονται από τη μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Το βιβλίο υποστηρίζεται από έναν δικτυακό τόπο στον οποίο οι αναγνώστες και οι χρήστες του (διδάσκοντες και φοιτητές) θα βρουν αρχεία SPSS και R με τα ερευνητικά δεδομένα των παραδειγμάτων του βιβλίου, PowerPoint παρουσιάσει των κυριότερων σημείων του κάθε κεφαλαίου, καθώς και διάφορα χρήσιμα άρθρα, εγχειρίδια και σχετικό υλικό.

24χ17 εκ., 614 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Επιστημονικές Εκδόσεις
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 310.07 (Στατιστική - Σπουδή και διδασκαλία (Ανώτατη)), 005.3 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Προγράμματα), 302.1 (Συμπεριφορά)
ISBN: 978-960-6863-69-1
ISBN (10ψήφιο): 960-6863-69-7
Βάρος: 1.286 κιλά
Εκδότης: Τόπος
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
46.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

30.36
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Πέτρος Ρούσσος σπούδασε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι Διδάκτορας Γνωστικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Leeds στην Αγγλία. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην επικοινωνία ανθρώπου-υπολογιστή και στις εφαρμογές των τεχνολογιών της πληροφορίας και της επικοινωνίας στην εκπαίδευση. Έχει διδάξει ψυχολογία και στατιστική σε διάφορα πανεπιστήμια, ενώ από το 2000 είναι διευθυντής του Τμήματος Ψυχολογίας του University of Indianapolis στην Αθήνα.

Ο Γιάννης Τσαούσης είναι ψυχολόγος. Αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, απέκτησε δίπλωμα ειδίκευσης (MSc) στη μεθοδολογία της έρευνας και τη στατιστική στην ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Reading και έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα (Ph.D.) στην ψυχομετρία από το Goldsmith΄s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου ως υπότροφος του ΙΚΥ. Σήμερα διδάσκει ως Λέκτορας Ψυχολογικής Αξιολόγησης στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην ψυχομετρική θεωρία, τη θεωρητική μελέτη αλλά και μέτρηση της νοημοσύνης και της προσωπικότητας, τη συναισθηματική νοημοσύνη, ενώ έχει κατασκευάσει αρκετά ψυχομετρικά εργαλεία στην ελληνική γλώσσα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.