Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Στοιχεία πιθανοτήτων και στατιστικής στην επιστήμη των υπολογιστών
(Θεωρία και εφαρμογές)

Στοιχεία πιθανοτήτων και στατιστικής στην επιστήμη των υπολογιστών
Στόχος του παρόντος συγγράμματος είναι η παρουσίαση με αναλυτικό και κατανοητό τρόπο των θεμελιωδών αρχών της Θεωρίας Πιθανοτήτων και των βασικών μεθόδων της Στατιστικής Ανάλυσης. Η ενσωμάτωση σε κάθε κεφάλαιο του βιβλίου πολλών λυμένων παραδειγμάτων από τα πεδία της Επιστήμης των Υπολογιστών, της Πληροφορικής και της Οικονομίας, δίνει τη δυνατότητα στον αναγνώστη να κατανοήσει πλήρως τις έννοιες που παρατίθενται.

Στο τέλος κάθε κεφαλαίου υπάρχουν υποδειγματικά λυμένες ασκήσεις με τη χρήση κατάλληλων μαθηματικών και στατιστικών πακέτων, στις οποίες ερμηνεύονται και αναλύονται τα προκύπτοντα αποτελέσματα.

Το παρόν σύγγραμμα καλύπτει επαρκώς την ύλη ενός εισαγωγικού ακαδημαϊκού μαθήματος Πιθανοτήτων και Στατιστικής, χωρίς να προϋποθέτει για την κατανόησή του πρόσθετες γνώσεις Μαθηματικών πέραν εκείνων που έχουν αποκτηθεί από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

25χ20 εκ., 472 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 004 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές), 310 (Στατιστική), 519.2 (Πιθανότητες)
ISBN: 978-960-351-872-3
ISBN (10ψήφιο): 960-351-872-7
Βάρος: 1.205 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
59.50
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

53.55
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Ιωάννης Τριανταφύλλου είναι Διδάκτωρ του τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς με γνωστικό αντικείμενο τις Εφαρμοσμένες Πιθανότητες και τη Στατιστική. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην περιοχή της Στατιστικής Θεωρίας Αξιοπιστίας και του εντός διεργασίας Στατιστικού Ελέγχου Ποιότητας. Περισσότερες από 15 εργασίες που αναφέρονται στις προηγούμενες περιοχές έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή περιοδικά με κριτές (Journal of Statistical Planning and Inference, Naval Research Logistics, Probability in the Engineering and Informational Science, κ.ά.) και σε Τόμους Πρακτικών Διεθνών Συνεδρίων με κριτές. Στη διεθνή βιβλιογραφία υπάρχουν περισσότερες από 20 αναφορές (citations) στο έργο του από άλλους ερευνητές, ενώ έχει συγγράψει εκθέσεις (referee΄s reports) για 4 διεθνή περιοδικά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.