Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Συστήματα υποστήριξης αποφάσεων

No Cover
Το βιβλίο αυτό αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη προσπάθεια παρουσίασης στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό των Συστημάτων Υποστήριξης Αποφάσεων (Decision Support Systems), φιλοδοξώντας να γίνει το βασικό εγχειρίδιο για τα θέματα που τα αφορούν.

Στη συγγραφή του βιβλίου αυτού οδήγησαν μεταξύ των άλλων: Η έλλειψη σχετικών βιβλίων στο χώρο των Συστημάτων Υποστήριξης Αποφάσεων.

Η επιθυμία παροχής προς τους φοιτητές ενός αξιόπιστου εγχειριδίου για ένα τόσο σημαντικό θέμα.

Η συνεχής ανάπτυξη της έρευνας στο χώρο των Σ.Υ.Α. και η επέκταση της διδασκαλίας του μαθήματος σε Πανεπιστήμια και Τ.Ε.Ι. της χώρας.

Η επέκταση της επιστημονικής λήψης αποφάσεων και της χρήσης των Σ.Υ.Α. στις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Η επιθυμία να διευκρινιστούν βασικά θέματα εννοιών και χρησιμοποιούμενης ορολογίας.

Η ανάγκη για μια ολοκληρωμένη παρουσίαση όλων των παραμέτρων των Σ.Υ.Α.

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, τόσο για εκπαιδευτικούς λόγους όσο και για ερευνητικούς σκοπούς, καθώς επίσης και σε αποφασίζοντες, στελέχη Οργανισμών και Επιχειρήσεων του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, οι οποίοι ασχολούνται με τη λήψη ή την υποστήριξη της λήψης αποφάσεων. Ευελπιστεί δε να βοηθήσει τους αναγνώστες του στην κατανόηση:

Των βασικών εννοιών των αποφάσεων και ιδιαίτερα των θεμάτων που σχετίζονται με τα Σ.Υ.Α.

Των τεχνικών και διοικητικών θεμάτων τόσο κατά την ανάπτυξη όσο και κατά την αποτελεσματική χρήση των ΣΥΑ.

Της διαδικασίας αποφάσεων, της μοντελοποίησης, της πολυκριτήριας ανάλυσης αποφάσεων καθώς και της χρήσης των τεχνολογιών της πληροφορικής στην αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων.

Της συνεργασίας των αποφασιζόντων, τη λήψη αποφάσεων και τις διαδικασίες απόφασης με τη μοντελοποίηση και τις τεχνολογίες της πληροφορικής, στη δημιουργία και ανάπτυξη των συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων.

Με βάση την επίτευξη των στόχων αυτών, διαμορφώθηκε η δομή της ύλης του βιβλίου αυτού η οποία καλύπτει θέματα όπως:

Δεδομένα, Πληροφορία, Γνώση & Σοφία, Πληροφοριακά Συστήματα, Θεωρία Αποφάσεων, Διαδικασία Λήψης Αποφάσεων, Πολυκριτήρια Ανάλυση Αποφάσεων, Μεθοδολογίες Πολυκριτήριας Ανάλυσης, Λήψη Ομαδικών Αποφάσεων, Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων, Αρχιτεκτονικές Συστημάτων Υποστήριξης Αποφάσεων, Συστήματα Επικοινωνίας, Συστήματα Διαχείρισης Βάσεων Δεδομένων, Δομημένη Μοντελοποίηση & Συστήματα Διαχείρισης Βάσεων Μοντέλων, Τεχνητή Νοημοσύνη και Ευφυείς Μέθοδοι Υποστήριξης Αποφάσεων, Κατανεμημένη Τεχνητή Νοημοσύνη & Συστήματα Πολλαπλών Πρακτόρων, Ευφυή Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων, Πολυκριτήρια Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων, Συστήματα Υποστήριξης Ομαδικών Αποφάσεων και Διαπραγματεύσεων, Αποθήκες Δεδομένων και Συστήματα OLAP, Χωρικά Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων.

Στο τέλος παρατίθενται μια σειρά από Εφαρμογές Συστημάτων Υποστήριξης Αποφάσεων στην επίλυση διαφόρων προβλημάτων από το χώρο του Μάρκετινγκ, της Σχεδίασης και Ανάπτυξης Νέων Προϊόντων, στη Χρηματοοικονομική Διοίκηση, στην Αξιολόγηση Δεξιοτήτων, στην Υγεία και στη Μέτρηση της Ικανοποίησης Ασθενών Νοσοκομείων, στη Διανομή Έτοιμου Σκυροδέματος, στην Ποιοτική Έρευνα για τον Τουρισμό.

24χ17 εκ., 1008 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 350.007 25 (Λήψη αποφάσεων)
ISBN: 978-960-6759-44-4
ISBN (10ψήφιο): 960-6759-44-Χ
Βάρος: 2.077 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
69.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

62.10
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ματσατσίνης, Νικόλαος Φ.
Ο Νικόλαος Ματσατσίνης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Είναι επίσης μέλος του Εργαστηρίου Συστημάτων Υποστήριξης Αποφάσεων (ΕΡΓΑΣΥΑ). Είναι συγγραφέας ή συν-συγγραφέας εννέα βιβλίων, εκ των οποίων τα δύο στα αγγλικά, πενήντα τριών άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και βιβλία με σύστημα κριτών. Έχει πάνω από εκατό παρουσιάσεις και δημοσιεύεσεις σε πρακτικά διεθνών και εθνικών συνεδρίων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.