Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Διεθνείς ειδήσεις στον 21ο αιώνα

Offer
Η φύση των διεθνών ειδήσεων, μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, κατέλαβε κεντρική θέση στις μιντιακές συζητήσεις και στην πολιτική ανάλυση. Στην πρώτη συλλογή αυτού του είδους, έγκυροι δημοσιογράφοι και μελετητές των ΜΜΕ διερευνούν το μέλλον των διεθνών ειδήσεων. Τα θέματα που πραγματεύονται περιλαμβάνουν τη συνεχιζόμενη άνοδο των πανίσχυρων ειδησεογραφικών ομίλων, τις εθνοκεντρικές ανισότητες στην κάλυψη και διάδοση των ειδήσεων, την ανάδειξη μη αγγλόφωνων ειδησεογραφικών καναλιών, προσεγγίσεις για την αναδόμηση της διεθνούς ειδησεογραφικής ατζέντας, τις επιδράσεις των νέων τεχνολογιών παραγωγής και διάδοσης ειδήσεων, τη ρητορική των διεθνών ειδήσεων, τις φαντασιώσεις του κοινού σε σχέση με το "παγκόσμιο" και πώς αντιλαμβάνονται την κάλυψη των διεθνών ειδήσεων. Σ΄ ένα διάλογο ταυτόχρονα περιγραφικό και κανονιστικό, το βιβλίο αυτό αποτελεί έναν πρώτο χώρο συνάντησης επαγγελματιών των ΜΜΕ, ακτιβιστών και πανεπιστημιακών, ομάδων που ως τώρα δεν "μιλούσαν την ίδια γλώσσα", αλλά ανακαλύπτουν πια ότι μοιράζονται κοινούς προβληματισμούς.


Περιλαμβάνονται τα κείμενα
1ο Μέρος: Δομές
- Oliver Boyd-Barrett, Terhi Rantanen, "Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία ως πηγές ειδήσεων: μια κριτική"
- Daya Kishan Thussu, "Η ΄αφθονία΄ των μέσων ενημέρωσης και η ΄φτώχεια΄ των ειδήσεων"
- Nigel Baker, "Αόρατοι γίγαντες, αθόρυβη επανάσταση"
- Chris Westcott, Jaideep Mukherjee, "Νέα μέσα στην παγκόσμια υπηρεσία του BBC"
- H. Denis Wu, "Το παράθυρο του κόσμου στον κόσμο: μία επισκόπηση της διεθνούς ειδησεογραφικής κάλυψης 44 εθνών"

2ο Μέρος: Εναλλακτικές Λύσεις
- Prasun Sonwalkar, "Ειδησεογραφικός ιμπεριαλισμός: η αντίθετη άποψη από τις χώρες του Νότου"
- John Jirik, "Τα νέα μέσα της Κίνας και η περίπτωση της Κεντρικής Τηλεόρασης CCTV-9"
- Naomi Sakr, "Το δορυφορικό κανάλι Αλ Τζαζίρα: διεθνές δελτίο ειδήσεων στην αραβική γλώσσα"

3ο Μέρος: Έννοιες
- Andrew Calcutt, "Μεταπολεμική δημοσιογραφία: ηθική και αισθητική μεταξύ των κατασκευαστών ειδήσεων"
- Keith Tester, "11 Σεπτεμβρίου 2001: αντίκτυπος σε κοινωνιολογικό επίπεδο"
- Greg Philo, "Η μαζική παραγωγή άγνοιας: το περιεχόμενο των ειδήσεων και η κατανόηση από το κοινό"
- Nick Stevenson, "Κοσμοπολιτισμός, κουλτούρα και τηλεοπτικοποιημένη δυστυχία της κοινωνίας"

4ο Μέρος: Καινοτομίες
- Danny Schechter, "΄Σφάζοντας΄ το μιντιακό θεριό: ο δικτυακός τόπος MediaChannel ως πράξη ατομικής ευθύνης και πολιτικού καθήκοντος"
- Jake Lynch, "Παγκόσμια ειδησεογραφική κάλυψη: δεοντολογικές προκλήσεις στο πλαίσιο των διεθνών ειδήσεων"
- Mark Brayne, "Συναίσθημα, τραύμα και καλή δημοσιογραφία"
- Stuart Allan, "Αντικρουόμενες αλήθειες: online ενημέρωση και ο πόλεμος στο Ιράκ"


Σημείωση: Εισαγωγή: Χρήστος Α. Φραγκονικολόπουλος

24χ17 εκ., 479 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 302.23 (Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης), 070.4 (Δημοσιογραφία)
Άλλα πρόσωπα: Οντέτ Βαρών - Βασάρ , Χρήστος Α. Φραγκονικολόπουλος (Επιμελητής) , Chris Paterson (Επιμελητής) , Annabelle Sreberny (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-08-0537-6
ISBN (10ψήφιο): 960-08-0537-7
Βάρος: 0.806 κιλά
Εκδότης: Σιδέρης Ι.
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
35.15
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

24.25
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Nigel Baker. είναι ο διευθυντής περιεχομένου των τηλεοπτικών ειδήσεων της ΑδδοοϊαΙεα1 Ρτεδδ, της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεοπτικών ειδήσεων στον κόσμο σε ό,τι αφορά τα έσοδα και τις μετοχές στο εμπόριο, σύμφωνα με τα εμπορικά στοιχεία της ίδιας της εταιρείας. Είναι ο αρχαιότερος εκδότης της εταιρείας, από το 1995, ένα χρόνο αφότου άρχισε τη λειτουργία της από την πατρική της εταιρεία, την Associated Press, ως Associated Press Television News (APTV). Στρατολογήθηκε το 1994 για να βοηθήσει στο στήσιμο της APTV ενώ πριν κατείχε τη θέση του αρχιεκδότη στην ανταγωνίστρια Reuters Television και στις εταιρείες ειδήσεων της British TV Ανεξάρτητες Τηλεοπτικές Ειδήσεις (Independent Television News ITN) και Sky News.

O Oliver Boyd - Barrett είναι καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια. Έχει ασχοληθεί εκτενώς με θέματα που σχετίζονται με τη διεθνή επικοινωνία, τα πρακτορεία ειδήσεων και την εκπαιδευτική επικοινωνία. Οι εκδόσεις του περιλαμβάνουν "Τα Διεθνή Πρακτορεία Ειδήσεων" (Constable, 1980), "Το Αντίθετο Ρεύμα στις Παγκόσμιες Ειδήσεις" (1992) και "Η Παγκοσμιοποίηση των Ειδήσεων" (1998). Σήμερα εργάζεται πάνω στην κάλυψη «του πολέμου κατά της τρομοκρατίας» από τα μέσα ενημέρωσης.

O Andrew Calcutt διδάσκει στο Τμήμα Πολιτιστικών Σπουδών και Νεωτερισμού στο Πανεπιστήμιο του ανατολικού Λονδίνου. Είναι δημοσιογράφος που έγινε ακαδημαϊκός, και έχει γράψει και ερευνήσει την κουλτούρα στον κυβερνοχώρο, τις δημιουργικές βιομηχανίες, τη νεότητα και άλλες πλευρές της σύγχρονης λαϊκής κουλτούρας. Σήμερα εξετάζει τις εναλλαγές στις σχέσεις πολιτικής, επιχειρήσεων και πολιτισμού.

O John Jirik είναι ερευνητής στο Τμήμα Ραδιοφώνου, Τηλεόρασης και Κινηματογράφου στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν. Εργάστηκε ως σύμβουλος για τις αγγλικές ειδήσεις στην Κεντρική Κινεζική Τηλεόραση στο Πεκίνο και ως τηλεοπτικός παραγωγός ειδήσεων και επικεφαλής γραφείου του Reuters με βάση τη Μόσχα, το Χονγκ-Κονγκ και τη Σινγκαπούρη. Η έρευνά του επικεντρώνεται στα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων και στα κινεζικά μέσα.

Η Terhi Rantanen διευθύνει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στα Παγκόσμια Μέσα και Επικοινωνίες της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου. Το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας της είναι πάνω στα πρακτορεία ειδήσεων, την παγκοσμιοποίηση και την εισαγωγή νέων τεχνολογιών επικοινωνίας (βλ. "Η παγκοσμιοποίηση των ειδήσεων" (με τον Oliver Boyd - Barrett, 1998). Το τελευταίο της βιβλίο, "Το Παγκόσμιο και το Εθνικό: Μέσα και επικοινωνίες στην μετα-κομμουνιστική Ρωσία", εκδόθηκε το 2002.

H Naomi Sakr δίνει διαλέξεις για την πολιτική οικονομία στην επικοινωνία και την επικοινωνιακή πολιτική και ανάπτυξη στο Πανεπιστήμιο του Westminster. Είναι η συγγραφέας του "Δορυφορικά πεδία: Υπερεθνική τηλεόραση, παγκοσμιοποίηση και η Μέση Ανατολή" (2003). Γράφει ακόμη για θέματα ανάπτυξης των μέσων και διακυβέρνησης στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική για ακαδημαϊκά περιοδικά και διάφορους διεθνείς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των NGO Article XIX με βάση το Λονδίνο και του ειδησεογραφικού γραφείου για την ανθρώπινη ανάπτυξη του αναπτυξιακού προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Prasum Sonwalkar διδάσκει στη Σχολή Πολιτιστικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της δυτικής Αγγλίας στο Μπρίστολ. Ως δημοσιογράφος κάλυψε εκτεταμένα τη νότια Ασία για δύο δεκαετίες, κυρίως για τους Times της Ινδίας. Έχει συσχετιστεί με προγραμματισμό για το Doordarshan και το Star TV και ήταν συντάκτης ειδήσεων για το κανάλι Zee News.

Η Keith Tester είναι καθηγητής Πολιτιστικής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Portsmouth. Έχει γράψει εκτενώς για την κοινωνιολογία της ηθικής ζωής και στα βιβλία του περιλαμβάνονται "Η ηθική κουλτούρα" (1997), "Συμπόνια, ηθική και ΜΜΕ" (2001) και "Συνομιλίες με τον Zygmunt Banman" (2001).

Ο Daya Kishan Thussu διευθύνει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στις Υπερεθνικές Επικοινωνίες και τα Παγκόσμια ΜΜΕ στο Κολέγιο Goldsmiths του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Υπήρξε πρώην συντάκτης του Gemini News Service, ενός διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων με βάση το Λονδίνο. Τα βιβλία του συμπεριλαμβάνουν τα "Αντίθετο ρεύμα στις παγκόσμιες ειδήσεις" (με τον Oliver Boyd-Barrett, 1992), "Ηλεκτρονικές αυτοκρατορίες" (1998) και "Διεθνής Επικοινωνία, Συνέχεια κι αλλαγή" (2000).

Ο Chris Westcott υπήρξε επικεφαλής των νέων ΜΜΕ της παγκόσμιας υπηρεσίας του BBC, διευθύνοντας νέες δραστηριότητες των ΜΜΕ σε σαράντα τρεις γλώσσες. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στη χημεία από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και πριν εργαστεί για το BBC ήταν πυρηνικός επιστήμονας-ερευνητής. Την άνοιξη του 2003, έφυγε από την παγκόσμια υπηρεσία για να διευθύνει την επιμέλεια του BBC στο Caversham Park.

Ο H. Denis Wu διδάσκει στη Σχολή Μαζικής Επικοινωνίας Manship του Πανεπιστημίου της Πολιτείας της Λουιζιάνα. Οι κύριες περιοχές της έρευνάς του είναι η πολιτική επικοινωνία, η θεωρία της μαζικής επικοινωνίας και η διεθνής επικοινωνία. Διαθέτει επαγγελματική εμπειρία στη σύνταξη περιοδικού, την έρευνα των ανασκοπήσεων και τη διαφήμιση στην Ταϊβάν.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.