Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ιδιωματικές εκφράσεις της ρωσικής γλώσσας με παραδείγματα

Ιδιωματικές εκφράσεις της ρωσικής γλώσσας με παραδείγματα
Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα παρατηρείται αυξανόμενο ενδιαφέρον για την εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας και τη γνωριμία με το ρωσικό πολιτισμό. Ως εκ τούτου, έχουν εκδοθεί διάφορα συγγράμματα της ρωσικής γλώσσας. Παρʼ όλα αυτά, υπάρχει έλλειψη εγχειριδίων με περιεχόμενο τις ιδιωματικές εκφράσεις της ρωσικής γλώσσας. Το παρόν βιβλίο επιχειρεί να καλύψει αυτό το κενό.
Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο περιλαμβάνει 1.600 ιδιωματικές εκφράσεις της ρωσικής γλώσσας, οι οποίες παρατίθενται με τις αντίστοιχες εκφράσεις τους στην ελληνική. Αυτές επιλέχθηκαν με κριτήριο την διαδεδομένη χρήση τους στον καθημερινό λόγο, στα έντυπα και τα ηλεκτρονικά μέσα, καθώς και στα λογοτεχνικά έργα. Οι εκφράσεις παρουσιάζονται σε θεματικές ενότητες και σχετίζονται με το σώμα, τα ζώα, τα χρώματα, τα τοπωνύμια, τα ανθρωπωνύμια. Το βιβλίο ολοκληρώνεται με το μικρό ένθετο ρωσοελληνικό λεξικό ιδιωματικών εκφράσεων.
Το παρόν σύγγραμμα προσφέρεται για διδασκαλία στους φοιτητές των τμημάτων της ρωσικής γλώσσας, καθώς και σε ενήλικες που επιθυμούν να διδαχτούν τη ρωσική ως δεύτερη ξένη γλώσσα. Τέλος, ενδείκνυται για τη σύνθεση ρωσοελληνικών λεξικών ιδιωματικών εκφράσεων.

24χ17 εκ., 418 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 491.7 (Ρωσική γλώσσα)
ISBN: 978-960-6887-57-4
ISBN (10ψήφιο): 960-6887-57-Χ
Βάρος: 0.916 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
32.86
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

29.25
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Βασιλική Μ. Ναζαρετιάν γεννήθηκε στην Ξάνθη. Είναι κάτοχος πτυχίου Ρωσικής και Αγγλικής Φιλολογίας του Κρατικού Πανεπιστημίου Ξένων Γλωσσών "Βαλέρι Μπριούσοβ" της πόλης Ερεβάν της Αρμενίας. Επί πολλά συναπτά έτη εργάστηκε σε εκπαιδευτικά ιδρύματα ως καθηγήτρια της ρωσικής και αγγλικής γλώσσας. Είναι διδάκτωρ του τμήματος Ρωσικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο "Π. Χιλεντάρσκι" της Βουλγαρίας. Έχει εκπονήσει διδακτορική διατριβή με θέμα: ΄Ιδιωματικές εκφράσεις, σχετικές με την συμπεριφορά του ανθρώπου στη ρωσική και στην ελληνική γλώσσα". Από το 2000 διδάσκει την ρωσική γλώσσα και τη λογοτεχνία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στο Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού των Παρευξεινίων Χωρών. Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια με πολλές εισηγήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, κάνοντας αντίστοιχες δημοσιεύσεις που είχαν ως θέμα την μελέτη των ιδιωματικών εκφράσεων στην ρωσική γλώσσα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.