Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αντίδωρα ψυχής
(Ποίηση)
Συγγραφέας:   Κώστας Μασούρας


Offer
Η συλλογή αποτελείται από ενενήντα τέσσερα (94) ποιήματα τα οποία περιλαμβάνονται σε τέσσερις (4) αυτοτελείς μεν, αλλά διαδραστικές ενότητες με τίτλους: "Αλισάχνες", "Συναμφότερα", "Προσωδίες", "Ζείδωρα".

Στις ενότητες αυτές, ερευνώνται εμπειρίες, πίσω απ΄ τα επιφαινόμενα της ζωής και της φύσης, σε μια προσπάθεια σύνθεσης του λόγου, της εικόνας και του ήχου. Με αμεσότητα ιστορούνται η μοιραία ροή των πάντων καθώς και η φυσική αγωνία της ανθρώπινης ύπαρξης, να εκπληρώσει και να εκφράσει τις πνευματικές της ανάγκες. Η δομή του λόγου, το μέτρο, ο ρυθμός, οι εύστοχες ρίμες, οι αμφισημίες και τα νοήματα, έξοχα αλιευμένα, καλά αλεσμένα και γονιμοποιημένα μέσα από τις χαρμολύπες του βίου, εξοικειώνουν κι ελευθερώνουν τον ανήσυχο πνευματικό οδοιπόρο, από τους προαιώνιους φόβους και τις απατηλές ελπίδες του ανθρώπου, ταξιδεύοντάς τον με ηρεμία στο απόκρυφο επέκεινα. Τα ποιήματα, πλαισιώνονται από καλαίσθητα σχέδια και αρμολογούνται υπέροχα σε μια αρμονική ενότητα, στη συλλογή αυτή, η οποία, έρχεται να ολοκληρώσει μια ιδιαίτερα αξιόλογη, τριλογία του ποιητή.

24χ17 εκ., 125 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 889.1 (Νεοελληνική ποίηση)
ISBN: 978-960-426-634-0
ISBN (10ψήφιο): 960-426-634-9
Βάρος: 0.282 κιλά
Εκδότης: Ιωλκός
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
8.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

5.92
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Μασούρας, Κώστας
Ο Κώστας Μασούρας γεννήθηκε στην Κεχρινιά Αμφιλοχίας. Σπούδασε οικονομικά στην Ελλάδα κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία. Μετά τη στρατιωτική του θητεία, στην Ελληνική Αεροπορία, εργάσθηκε για λίγο στον ιδιωτικό τομέα και στη συνέχεια στο Υπουργείο Συντονισμού και Προγραμματισμού, Εθνικής Οικονομίας, Οικονομίας και Οικονομικών και σήμερα, Οικονομικών, όπου υπηρέτησε ως Γενικός Διευθυντής στους τομείς της α) Οικονομικής Πολιτικής και β) της Δημόσιας Περιουσίας και Εθνικών Κληροδοτημάτων. Διετέλεσε Διευθυντής στους τομείς της Περιφερειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Μακροοικονομικής Ανάλυσης και Προγραμματισμού, Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, Χρηματοπιστωτικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων. Εργάσθηκε επίσης, επί μακρόν, στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΜΕΑ-ΕΕ), στις Βρυξέλλες, ως προϊστάμενος του τομέα Οικονομικής Πολιτικής, ενώ για έξι χρόνια ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, στο Λουξεμβούργο, ως εκπρόσωπος της Ελλάδος. Έχει εκπροσωπήσει το Υπουργείο, σε Επιτροπές, Συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και σε διεθνείς Οργανισμούς. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες σε εφημερίδες και επιστημονικά περιοδικά. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τη λογοτεχνία, τη ζωγραφική, τη μουσική και την ορειβασία. Έχει δημοσιεύσει και φιλοτεχνήσει ποιητικές του συλλογές με τίτλους "Ανθοϊάματα ζωής", "Άρρητες αντιστίξεις", "Αντίδωρα ψυχής", "Αντερείσματα ελπίδας", "Δημόσια και κοινωφελή", και μελοποιήσει ποιήματά του, τα οποία περιλαμβάνονται σε επτά CD με τίτλους "Αστροβατήματα", "Προσωδίες", "Ταξίμια", "Εφύμνια", "Αντιφωνίες", "Ναυβάτες", "Ηχοχρώματα". Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Μάρθα Πυλιώτη.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.