Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Τα πρώτα βήματα στην τέχνη
Συγγραφέας:   Αντωνία Παυλοπούλου


Offer
[set τριών τόμων]

Η σειρά αυτή παρουσιάζει έργα σημαντικών Ελλήνων και ξένων ζωγράφων που απεικονίζουν θέματα αγαπητά και προσιτά στα παιδιά της προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, με σκοπό να αγαπήσουν τα παιδιά την Τέχνη και να εκφραστούν ελεύθερα και δημιουργικά.

Αποτελείται από 3 τόμους και 62 πλαστικοποιημένες αφίσες και περιλαμβάνει έργα Ελλήνων και ξένων ζωγράφων του 19ου και 20ου αιώνα.

Παρουσιάζονται τα αυθεντικά έργα των καλλιτεχνών, ενώ δίπλα σε κάθε πίνακα υπάρχει το ασπρόμαυρο σχέδιό του, ώστε να παρέμβει αισθητικά το παιδί δημιουργώντας το δικό του αποτέλεσμα. Αναγράφεται ο τίτλος του έργου, το όνομα του καλλιτέχνη καθώς και περιληπτική βιογραφία από τη ζωή και το έργο του.

Ο ήρωας αυτής της σειράς είναι ο "Πινελάκης", ο οποίος προτείνει εικαστικές προσεγγίσεις και τεχνικές που μπορούν να εφαρμόζουν τα παιδιά και σε φωτοτυπίες.

Ένας πίνακας αποτελεί πάντα μια ευκαιρία για ένα σχέδιο εργασίας ή για το σχεδιασμό μιας θεματικής προσέγγισης. Έτσι, γίνεται αναφορά στο Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγραμμάτων Σπουδών σε σχέση με το θέμα που κυριαρχεί στο έργο του καλλιτέχνη.

Παιδί και Γλώσσα, Μαθηματικά, Μελέτη Περιβάλλοντος, Δημιουργία-Έκφραση είναι οι μαθησιακές περιοχές που προσεγγίζονται μέσω της θεματολογίας του πίνακα. Οι εικαστικές προσεγγίσεις επεκτείνονται εκτός από τη δημιουργία ενός πίνακα, στη δημιουργία αντικειμένων που μπορούν να έχουν και χρηστικό χαρακτήρα, όπως για παράδειγμα διακόσμηση τετραδίων, σουπλά, χαρτιού περιτυλίγματος, κ.τ.λ.


Σημείωση: Η τιμή αφορά το set των τριών τόμων.

29χ21 εκ., 72 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 3 από 3
ISBN Set: 960-7661-87-7
ISBN13 Set: 978-960-7661-87-6
Ταξινόμιση DDC: 700.07 (Τέχνη - Σπουδή και διδασκαλία (Στοιχειώδης))
ISBN: 978-960-7661-90-6
ISBN (10ψήφιο): 960-7661-90-7
Βάρος: 0.421 κιλά
Εκδότης: Μένανδρος
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
140.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

96.60
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.