Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Απόψεις και στάσεις εκπαιδευτών ενηλίκων για τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας
(Μια μελέτη περίπτωσης των Σ.Δ.Ε. Θεσσαλίας)
Συγγραφέας:   Γεώργιος Λάλος


Απόψεις και στάσεις εκπαιδευτών ενηλίκων για τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας
[...] Στην εργασία αυτή γίνεται προσπάθεια να διαφανεί ένα ερευνητικό κενό στη σχετική βιβλιογραφία η οποία αφορά τον ρόλο των εκπαιδευτών ενηλίκων στα Σ.Δ.Ε. και ειδικότερα να αναδειχθεί ότι λίγες έρευνες έχουν στραφεί στην αποτίμηση και αξιολόγηση της λειτουργίας των Σ.Δ.Ε. μέσα από τις απόψεις των εκπαιδευτών/τριών που εργάζονται σ΄ αυτά. Γι΄ αυτό τον λόγο η έρευνα αυτή επικεντρώνεται στους /στις εκπαιδευτές/τριες και στις απόψεις τους για τη λειτουργία των Σ.Δ.Ε., έτσι όπως προκύπτει μέσα από την εμπειρία τους.

Η παρούσα εργασία απαρτίζεται από δύο μέρη, το θεωρητικό και το εμπειρικό. Το Α μέρος περιλαμβάνει το θεωρητικό πλαίσιο της έρευνας που αποτελείται από έξι κεφάλαια. Το πρώτο κεφάλαιο περιλαμβάνει μια σύντομη ιστορική αναδρομή των Σ.Δ.Ε., γίνεται αναφορά στην
ευρωπαϊκή πολιτική για την εκπαίδευση ενηλίκων καθώς και για την υλοποίησή της στη χώρα μας. Στο δεύτερο κεφάλαιο περιγράφεται με λεπτομέρεια το θεσμικό πλαίσιο και η λειτουργία των Σ.Δ.Ε. Το τρίτο κεφάλαιο αναφέρεται στους εκπαιδευτές ενηλίκων και αναπτύσσονται ειδικότερα θέματα γύρω από τα προσόντα τους, την επιμόρφωσή τους και τον ρόλο τους στα Σ.Δ.Ε. Στο τέταρτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στους εκπαιδευόμενους και τους εκπαιδευτές των Σ.Δ.Ε. παραπέμποντας σε σχετικές έρευνες, ενώ στο πέμπτο κεφάλαιο επιχειρείται ανασκόπηση της σχετικής βιβλιογραφίας κυρίως σε έρευνες γύρω από τις απόψεις των εκπαιδευτών/τριών για το έργο τους στα Σ.Δ.Ε., καθώς και τις επιμορφωτικές τους ανάγκες. Τέλος, στο έκτο κεφάλαιο παρουσιάζονται εν συντομία οι γενικές διαπιστώσεις που προκύπτουν από την θεωρητική προσέγγιση της έρευνας και πώς αυτές συνδέονται με την εμπειρική προσέγγιση που ακολουθεί.

Το Β μέρος της έρευνας, το εμπειρικό, αποτελείται από τρία κεφάλαια. Το πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται στον σκοπό, στους επιμέρους στόχους και στη μεθοδολογία που υιοθετήθηκε στην έρευνα, ενώ στο δεύτερο παρουσιάζεται η στατιστική ανάλυση των δεδομένων της έρευνας. Τέλος, στο τρίτο και τελευταίο κεφάλαιο του εμπειρικού μέρους συζητούνται τα βασικά συμπεράσματα και πορίσματα τπς παρούσας εργασίας και γίνεται επιπλέον αναφορά στους περιορισμούς της έρευνας, τα μέτρα δράσεις και τις προτάσεις για μελλοντικές έρευνες.

(από την εισαγωγή του βιβλίου)

21χ14 εκ., 142 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Τρίκαλα
Ταξινόμιση DDC: 374 (Εκπαίδευση ενηλίκων), 370.09 (Εκπαίδευση - Ιστορία ), 379.2 (Εκπαιδευτική πολιτική), 370.71 (Εκπαίδευση εκπαιδευτικών)
ISBN: 978-960-9566-00-1
ISBN (10ψήφιο): 960-9566-00-6
Βάρος: 0.219 κιλά
Εκδότης: Λογείον
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
11.20
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

9.97
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.