Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Διεθνής νομισματική και μακροοικονομική ανοικτής οικονομίας

Offer
Το βιβλίο "Διεθνής Νομισματική και Μακροοικονομική Ανοικτής Οικονομίας" απευθύνεται σε τελειόφοιτους φοιτητές Οικονομικών Επιστημών, οι οποίοι ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν στις μακροοικονομικές πτυχές των διεθνών συναλλαγών. Στα κεφάλαια του βιβλίου καλύπτονται οι νομισματικές σχέσεις μεταξύ των οικονομιών, με κύριο άξονα τον προσδιορισμό των συναλλαγματικών ισοτιμιών, με βάση τα θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας, αλλά και τις προσδοκίες για τις μελλοντικές εξελίξεις. Επίσης, παρουσιάζεται η θεωρία για τον καθορισμό των πραγματικών μεγεθών που προσδιορίζουν την εξωτερική μακροοικονομική ισορροπία, όπως το Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών, χρησιμοποιώντας απλά υποδείγματα βελτιστοποίησης της συμπεριφοράς. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο ρόλο της νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής στην ανοικτή οικονομία.

Κύριος στόχος του βιβλίου και της παρουσίασης των θεμάτων είναι η σύνδεση μεταξύ των εισαγωγικών προπτυχιακών εγχειριδίων στα Διεθνή Οικονομικά, όπως το δημοφιλές "Διεθνής Οικονομική" των P. Krugman και M. Obstfeld (Εκδόσεις Κριτική) ή το νεότερο "International Economics" των R. Feenstra και A. Taylor (Worth Publishers), και του κλασικού μεταπτυχιακού εγχειριδίου "Foundations of International Macroeconomics" των M. Obstfeld και K. Rogoff (MIT Press).

24χ17 εκ., 189 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 339 (Μακροοικονομική)
ISBN: 978-960-01-1429-4
ISBN (10ψήφιο): 960-01-1429-3
Βάρος: 0.42 κιλά
Εκδότης: Gutenberg
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
17.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.73
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Ειρήνη Βλαχάκη είναι Εθνικός Εμπειρογνώμονας στην Ευρωπαική επιτροπή για θέματα μακροοικονομικής Ανάλυσης Τρίτων Χωρών και αξιολογήσης προγραμμάτων οικονομικής βοοήθειας. Εχει πραγματοποιήσει σπουδές στις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις και στην Εφαρμοσμένη Χρηματοοικονομική και κατέχει διδακτορικό τίτλο στα Οικονομικά σπό το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν στα Οικονομικά της Ανάπτυξης και στη Διεθνή Πολιτική Οικονομία, στα Νομισματικά Οικονομικά και στην Εφαρμοσμένη Οικονομετρία. Εργασίες της έχουν δημοσιευτεί στα διεθνή ερευνητικά περιοδικά Contemporary Economic Policy και European Journal of Political Economy.

Ο Σαράντης Καλυβίτης είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Οικονομική Μεγέθυνση, την Εφαρμοσμένη Μακροοικονομική και τη Διεθνή Χρηματοδοτική. Έχει γράψει πολλά άρθρα σε ακαδημαϊκά περιοδικά του εξωτερικού και είναι συγγραφέας (με τον Ν. Χριστοδουλάκη) του βιβλίου "Structural Funds: Growth, Employment and the Environment" (Kluwer Academic Press, 2000),.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.