Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αίτηση ακυρώσεως - αγωγή
(Υποδείγματα - Σχόλια - Νομολογία)
Συγγραφέας:   Ανδρέας Κούνδουρος


Αίτηση ακυρώσεως - αγωγή
Η β΄ έκδοση του έργου "Αίτηση Ακυρώσεως - Αγωγή" του Α. Κούνδουρου, κατέστη αναγκαία λόγω των τελευταίων σημαντικών μεταρρυθμίσεων που επέφερε ο πρόσφατος Ν 3900/2010 για τον εξορθολογισμό και την επιτάχυνση της διοικητικής δίκης τόσο στο ΠΔ 18/1989 που αποτελεί τη δικονομία για τις ακυρωτικές διαφορές όσο και στο Ν 2717/1999 και στις σχετικές με την άσκηση της αγωγής διατάξεις. Η Αίτηση Ακυρώσεως - Αγωγή αποτελεί τον πρώτο τόμο της σειράς «Διοικητικές Διαφορές», η οποία προσεγγίζει το Δημόσιο Δίκαιο όπως αυτό εφαρμόζεται από τα διοικητικά δικαστήρια. Η διάταξη της σχετικής ύλης παρακολουθεί τα επί μέρους ένδικα βοηθήματα και ένδικα μέσα ενώπιον των ανωτέρω δικαστηρίων. Το έργο σε κάθε ενότητα περιλαμβάνει νέα πρακτικά και χρήσιμα υποδείγματα που πλαισιώνουν την ύλη του.

Το ενημερωμένο και εμπλουτισμένο μετά τους Ν 3900/2010 για τον εξορθολογισμό της διοικητικής δίκης και 3886/2010 για τη δικαστική προστασία κατά τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων, έργο αποτελείται από τρεις ενότητες. Οι δύο πρώτες αφορούν την αίτηση ακυρώσεως κατά ατομικής διοικητικής πράξης και κατά κανονιστικής διοικητικής πράξης αντίστοιχα και η τρίτη την αγωγή (αποζημιωτική και ευθεία) κατά του Δημοσίου, ΝΠΔΔ ή ΟΤΑ στα διοικητικά δικαστήρια. Κάθε ενότητα περιλαμβάνει σχετική νομοθεσία επικαιροποιημένη με τους τελευταίους Ν 3900/2010 και 3886/2010, καθώς επίσης και εισαγωγικά σχόλια και επισημάνσεις αναγκαία για την πληρέστερη κατανόηση του ισχύοντος νομικού πλαισίου ενημερωμένα με τους παραπάνω πρόσφατους νόμους. Στα εισαγωγικά σχόλια και τις επισημάνσεις διευκολύνουν τον αναγνώστη οι σχετικοί με ενιαία αρίθμηση πλαγιάριθμοι που παραπέμπουν στο ενιαίο ευρετήριο στο τέλος του έργου. Το έργο εμπεριέχει πλούσια νομολογία εμπλουτισμένη με πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας ταξινομημένη θεματικά, αρθρογραφία και βιβλιογραφία. Ενδεικτικά παρατίθενται σημαντικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπως η ΣτΕ 3919/2010 για την ΕΕΤΤ (με την οποία κρίθηκε ως αντισυνταγματική η μεταφορά κατηγοριών στα τακτικά διοικητικά δικαστήρια και μάλιστα ως διαφορών ουσίας), η ΣτΕ Ολ 87/2011 (σχετικά με την ανυπόστατη κανονιστική πράξη, η οποία είναι σε κάθε περίπτωση ακυρωτέα προς αποφυγή της εφαρμογής της στο μέλλον) και η ΑΕΔ 7/2011 για τους τόκους επιδικίας/υπερημερίας οι οποίοι οφείλονται από την επίδοση καταψηφιστικής ή αναγνωριστικής αγωγής.

Στα επικαιροποιημένα υποδείγματα δικογράφων ανά θεματικές ενότητες περιλαμβάνονται αιτήσεις ακυρώσεως ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου, αιτήσεις ακυρώσεως κατά προεδρικών διαταγμάτων και αγωγές αποζημίωσης στα διοικητικά δικαστήρια, συνοδευόμενα ενίοτε από υπομνήματα, προσθέτους λόγους, εφέσεις. Στο τέλος του έργου την εύκολη πρόσβαση στην παρεχόμενη πληροφορία παρέχει το ενιαίο αλφαβητικό ευρετήριο. Η νέα έκδοση απευθύνεται τόσο σε δικηγόρους όσο και σε κάθε νομικό, εφαρμοστή του δημοσίου δικαίου.

352 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Διοικητικές Διαφορές
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 342.02 (Διοικητικό δίκαιο)
ISBN: 978-960-272-851-2
ISBN (10ψήφιο): 960-272-851-5
Βάρος: 0.4 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
35.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

29.75
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.