Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Τα ευρωπαϊκά προγράμματα της τοπικής αυτοδιοίκησης
(Πρακτικός οδηγός προετοιμασίας για τη συμμετοχή των ΟΤΑ στα ανταγωνιστικά Ευρωπαϊκά Προγράμματα, 2007-2013)
Συγγραφέας:   Αντώνης Καρβούνης


Τα ευρωπαϊκά προγράμματα της τοπικής αυτοδιοίκησης
Στην "Ευρώπη των Πόλεων και των Περιφερειών" οι πόλεις καλούνται, σε συντονισμό με άλλους φορείς της αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας πολιτών, και πάντοτε στο πλαίσιο στοχευμένων δικτύων συνεργασίας, να αναζητήσουν αποτελεσματικούς τρόπους επίλυσης προβλημάτων που σχετίζονται με την τοπική ανάπτυξη. Προς τούτο, η χρηματοδοτική ενίσχυση των τοπικών αρχών μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων συνιστά έναν τρόπο αναβάθμισης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των ΟΤΑ, οι οποίοι επηρεάζουν καταλυτικά τις συνθήκες ανάπτυξης του εθνικού ιστού και διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην επίτευξη των στόχων της σύγκλισης, της ανταγωνιστικότητας και της απασχόλησης που έχουν τεθεί σε Κοινοτικό επίπεδο, τη στιγμή, μάλιστα, που η κεντρική διοίκηση περιορίζεται σʼ έναν αυστηρώς επιτελικό ρόλο. Φιλοδοξία, επομένως, αυτού του Οδηγού είναι να καταστεί ένα εργαλείο για τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να ανταποκριθούν στο δύσκολο έργο του σχεδιασμού μιας στρατηγικής ανάπτυξης που επιδιώκει να αξιοποιήσει και να αναδείξει τις δυνατότητες των ελληνικών ΟΤΑ μέσω της συμμετοχής τους στα ανταγωνιστικά ευρωπαϊκά προγράμματα της περιόδου 2007-2013, δηλαδή σε εκείνα τα χρηματοδοτικά μέσα που δεν ανήκουν στο Δ΄ ΚΠΣ και βρίσκονται εκτός της σφαίρας επιρροής των φορέων της κεντρικής διοίκησης.

Έτσι, αντικείμενο του Οδηγού είναι, πρώτον, η αποτύπωση του θεσμικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 27 κρατών-μελών και των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων που παρέχονται στους ΟΤΑ? δεύτερον, η ανάλυση των πρακτικών βημάτων για την προετοιμασία και την υποβολή προτάσεων για την αξιοποίηση αυτών των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων και, τέλος, τρίτον, η ειδική αναφορά στα ανταγωνιστικά ευρωπαϊκά προγράμματα, στα οποία οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι κύριοι δικαιούχοι.

24χ17 εκ., 216 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 352 (Τοπική αυτοδιοίκηση), 338.9 (Περιφερειακός προγραμματισμός), 382 (Ευρωπαϊκή Ένωση)
ISBN: 978-960-6619-39-7
ISBN (10ψήφιο): 960-6619-39-7
Βάρος: 0.461 κιλά
Εκδότης: Διόνικος
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
21.30
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

18.96
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Καρβούνης, Αντώνης
O Αντώνης Καρβούνης γεννήθηκε το Μάιο του 1972 στον Πειραιά και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο του Newcastle-upon-Tyne (Μεγάλη Βρετανία), όπου υποστήριξε το 2002 τη διδακτορική του διατριβή με τίτλο "An Analysis of the Labour Party’s Discourse on Europe, 1961-2000: A Matter of National Identity". Το 2003 αποφοίτησε με άριστα από το τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Από το Νοέμβριο του 2003 εργάζεται στο Υπουργείο Εσωτερικών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.