Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Πως γράφεται μια επιστημονική εργασία
(Πρακτικός οδηγός: Συγγραφή επιστημονικής εργασίας και βιβλιογραφική έρευνα)
Συγγραφέας:   Β. Μπουρλιάσκος


Πως γράφεται μια επιστημονική εργασία
Η συγγραφή μιας επιστημονικής εργασίας ή ενός επιστημονικού κειμένου ακολουθεί ορισμένους κανόνες. Η επιστημονική έρευνα προηγείται και η συγγραφή αποτελεί το τελευταίο στάδιό της. Ο ερευνητής-συγγραφέας καλείται να παρουσιάσει τα αποτελέσματα της δουλειάς του γράφοντας ένα κείμενο. Ο τρόπος παρουσίασης των αποτελεσμάτων δεν συμπίπτει με τον τρόπο έρευνας. Ο δεύτερος υπακούει στις καθιερωμένες επιστημονικές μεθόδους. Ο πρώτος υπακούει στην ανάγκη κατανόησης του κειμένου και από την επιστημονική κοινότητα.

Ο αυθόρμητος φόβος για τη συγγραφή είναι σύνηθες φαινόμενο στους φοιτητές και σπουδαστές. Από που να αρχίσω; Με ποια σειρά θα διατάξω την θεωρία, την εξήγηση της μεθόδου, τα ευρήματα, την βιβλιογραφία κ.λπ.; Πώς θα τελειώσω; Είναι τα ερωτήματα που θέτουν όταν αρχίζουν. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία δεν πρέπει να φοβίζει, διότι μαθαίνεται και διδάσκεται. Το κενό αυτό στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έρχεται να καλύψει το παρόν βιβλίο ως ένα κατανοητό εισαγωγικό εγχειρίδιο.

Το βιβλίο απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές (προπτυχιακούς-μεταπτυχιακούς), που δεν έχουν εκπονήσει στο παρελθόν επιστημονική εργασία ή όσους έχουν μικρή σχετική εμπειρία. Η δομή του είναι αυτή, ενός καθαρά πρακτικού οδηγού, ώστε να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα σε χρηστικά θέματα, που ανακύπτουν σε κάθε στάδιο εκπόνησης μιας επιστημονικής εργασίας. Κάθε στάδιο παρουσιάζεται διεξοδικά, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι δυσκολίες συγγραφής μιας αξιοπρεπούς εργασίας και να μεγιστοποιηθεί το τελικό αποτέλεσμα.

Ειδικά θέματα που αναλύονται στο βιβλίο είναι τα είδη των εργασιών και η κατάλληλη επιλογή θέματος εργασίας, το πλάνο εργασίας και ο σχεδιασμός του, η εύρεση κατάλληλων πληροφοριών και ο σωστός τρόπος αξιοποίησής τους, η δομή μιας εργασίας (παρουσιάζεται ο τρόπος με τον οποίο δημιουργείται το κάθε μέρος της εργασίας το εξώφυλλο, τα περιεχόμενα, η εισαγωγή, το κυρίως μέρος, ο επίλογος-συμπεράσματα κ.λπ.),οι βιβλιογραφικές παραπομπές του κειμένου, η λογοκλοπή και η αποφυγή της, σημεία που πρέπει να ελεγχθούν μόλις τελειώσει η εργασία και πριν αυτή παραδοθεί για αξιολόγηση. Τέλος, δίδονται απαντήσεις στις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις-προβλήματα που ανακύπτουν κατά τη διάρκεια εκπόνησης μιας εργασίας.

21χ14 εκ., 160 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 001.42 (Έρευνα - Μεθοδολογία)
ISBN: 978-960-6619-50-2
ISBN (10ψήφιο): 960-6619-50-8
Βάρος: 0.25 κιλά
Εκδότης: Διόνικος
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
15.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.35
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.