Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η Ελλάδα στη μεταδιπολική εποχή
(Μια αισιόδοξη υπόθεση εργασίας)
Συγγραφέας:   Δημήτρης Καλουδιώτης


Η Ελλάδα στη μεταδιπολική εποχή
[...] Αυτό εδώ το πολιτικό δοκίμιο (με τις μη επιστημονικές-ακαδημαϊκές τεκμηριώσεις, με τον πολλές φορές κοινό αλλά και κοινότοπο λόγο) αποσκοπεί να δημιουργήσει μία δυναμική κατεύθυνσης. Πολλές φορές τα πράγματα που λαχταράμε, τα βλέπουμε με αισιοδοξία.
Είναι μία συζήτηση για το μέλλον αυτού του τόπου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ευρώπης. Σε αυτήν τη συζήτηση υπάρχουν μαύρες τρύπες αλλά και σημεία αδιευκρίνιστα, καθώς και σκέψεις για αλλαγή θεωρήσεων σε στρατηγικά ζητήματα τεράστιας σημασίας.
Η πιο μεγάλη μαύρη τρύπα στο κείμενο αυτό είναι η αδυναμία του να έχει επαρκείς αναφορές στη νεολαία. Η άποψη στην οποία κατέληξα ύστερα από πολύ κόπο είναι ότι η νεολαία επεμβαίνει συνήθως με τον απόλυτο και πολλές φορές δογματικό της τρόπο, όταν τα πράγματα είναι πολύ άσχημα και απαιτούνται επαναστατικές αλλαγές.
Στις μεταρρυθμιστικές περιόδους, όπως είναι η περίοδος που διανύουμε, η νεολαία δεν έχει έναν ευδιάκριτο ρόλο, δεν έχει την αυτόνομη παρουσία που εμείς συνηθίσαμε και θα θέλαμε. Η ζωντανή νεολαία δίνει σήμερα περισσότερη σημασία στη γνώση, στο ταξίδι, στον προβληματισμό ή στην άνετη ζωή. Και ίσως καλά κάνει. Βέβαια, υπάρχουν τα σημερινά προβλήματα της νεολαίας (ανεργία, επαγγελματικός προσανατολισμός, οράματα) και το κείμενο αυτό ενδεικτικά θέτει κάποιες απόψεις προς συζήτηση. [...]

(από την εισαγωγή του βιβλίου)

21χ14 εκ., 189 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Πολιτικοκοινωνικά
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 320.495 (Πολιτική - Ελλάς - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις)
ISBN: 978-960-208-596-7
ISBN (10ψήφιο): 960-208-596-7
Βάρος: 0.269 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 1998
Γράψε τη δική σου κριτική
10.65
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

8.31
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Καλουδιώτης, Δημήτρης
Ο Δημήτρης Καλουδιώτης γεννήθηκε το 1947 στο Καλούδι Θέρμου. Αφού τελείωσε το Γυμνάσιο Ναυπάκτου, σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, ενώ οι μεταπτυχιακές του σπουδές είχαν ως αντικείμενο το περιβάλλον. Από το 1973 έως το 1980 εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα και από το 1982 ως το 1986 στο Δημόσιο. Από το 1987 έως το 1990 ήταν στέλεχος στην "Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης". Από το 1991 έως το 1996 διηύθυνε εταιρεία συμβούλων με αντικείμενο την Περιφερειακή Ανάπτυξη. Σήμερα εργάζεται στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Νεωρίου. Με αφετηρία τη δράση του στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα, και στην συνέχεια μέσα από την Αριστερά συμμετέχει ενεργά στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Ανήκει στο ΠΑΣΟΚ και διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Διαφώτισης. Οι κυβερνήσεις του Κ. Σημίτη τον όρισαν Γενικό Γραμματέα των Περιφερειών Νοτίου Αιγαίου (1996-1997) και Ηπείρου (1998-2000) και Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης (Ενέργεια, 2001). Η συστηματική και διαρκής ενασχόληση με την πολιτική αποτυπώνεται στην συγγραφική του δράση. Έργα του "Κυπριακό: Η άλλη όψη μιας εθνικής δοκιμασίας" 1989 και "Η Ελλάδα στην μεταδιπολική εποχή, Μια αισιόδοξη υπόθεση εργασίας" 1998, καθώς και συλλογικά έργα. Έντονη είναι επίσης η αρθρογραφία του στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο της χώρας μας αλλά και της Κύπρου και του απόδημου Ελληνισμού. Σήμερα αρθρογραφεί στις εφημερίδες "Έθνος" και "Πολίτης" (Κύπρος).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.