Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Κορωνέικο συμπόσιο
(Παραδοσιακές συνταγές και έθιμα της Κορώνης)

Κορωνέικο συμπόσιο
Με την έκδοση του παρόντος βιβλίου θα ήθελα να σας ταξιδέψω στην Κορώνη των γεύσεων, των παραδόσεων και των εθίμων. Η Κορώνη είναι πλούσια σε ιστορία και παράδοση πολλών αιώνων, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, και με το τεράστιο απόθεμα που διαθέτει, μπορεί και πρέπει να δώσει ποιότητα στην ανάπτυξη και πλούτο στην καθημερινή ζωή όχι μόνο της περιοχής αλλά ολόκληρης της χώρας.

Η καταγραφή των ζωντανών παραδοσιακών συνταγών της Κορώνης καθώς επίσης και των τοπικών διατροφικών παραδόσεων της περιοχής συμβάλει στην ανάδειξη του λαϊκού και παραδοσιακού υπόβαθρου της πολιτιστικής μας κληρονομιάς που είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη Μεσογειακή Διατροφή. Η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας ήταν απαραίτητη, προκειμένου να γίνει κατανοητός και να προωθηθεί ο τοπικός μας διατροφικός πολιτισμός, ο οποίος είναι στενά συνδεδεμένος με την ιστορία, τις παραδόσεις, τα τοπικά προϊόντα, τα παραδοσιακά φαγητά και την καθημερινή ζωή των Κορωναίων.

Επιδίωξή μου είναι η αφύπνιση της διατροφικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς και η μεταφορά της στις νεώτερες γενιές. Πάνω απ΄ όλα όμως, η έκδοση αυτή στοχεύει στην αποτύπωση αυτής της κληρονομιάς στο μυαλό και στην καρδιά μας, με απώτερο σκοπό να την κάνει αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής συνείδησης και των 35 αιώνων της ιστορίας, της λαϊκής παράδοσης και του πολιτισμού μας.

Η δημιουργία αυτού του βιβλίου αφ΄ ενός συμπίπτει με τον κύριο στόχο του Μανιατακείου Ιδρύματος, που δεν είναι άλλος από τη συστηματική ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής παρουσίας της Κορώνης στη διαχρονική πορεία του Ελληνισμού, αφ΄ ετέρου έρχεται σε συνέχεια της απόφασης της υηβδοο για την εγγραφή της Μεσογειακής Διατροφής στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας και την ανακήρυξη της Κορώνης σε εμβληματική κοινότητα.

Εύχομαι ολόψυχα η έκδοση αυτή να είναι μόνο η αρχή μιας σειράς δράσεων που θα οδηγήσει στο μέλλον στην προβολή της ιστορίας και των παραδόσεων της Κορώνης. [...]

(από το ευχαριστήριο σημείωμα της συγγραφέως)


Σημείωση: Mετάφραση κειμένων από ελληνικά σε αγγλικά: "Intertrans, Μπουκαούρης - Παπαδιού Ο.Ε." Χαιρετισμοί: Πέτρος Τατούλης, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου - Αντωνία Τριχοπούλου, καθηγήτρια ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών - Αικατερίνη Καμηλάκη, Διευθύντρια κέντρου Ερεύ

24χ17 εκ., 322 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Καλαμάτα
Ταξινόμιση DDC: 641.549 5 (Μαγειρική, Ελληνική), 390.495 (Λαογραφία, Ελληνική)
ISBN: 978-960-99937-0-8
ISBN (10ψήφιο): 960-99937-0-2
Βάρος: 0.697 κιλά
Εκδότης: Παπαχρήστου
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
15.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.35
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ταγωνίδη - Μανιατάκη, Ελένη
Η Ελένη Ταγωνίδη - Μανιατάκη γεννήθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου και διαμένει στην Αθήνα. Είναι παντρεμένη με τον επιχειρηματία οικονομολόγο Δημήτρη Μανιατάκη, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας ICAP (Εταιρεία Επιχειρηματικής Πληροφόρησης και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών). Αποφοίτησε από το Βρετανικό Κολέγιο της Αιγύπτου και παρακολούθησε σεμινάρια κοινωνιολογίας και φιλοσοφίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας ενώ συγχρόνως δίδασκε την Αγγλική, Γαλλική και Ιταλική γλώσσα. Η Ελένη Ταγωνίδη - Μανιατάκη έχει μια έντονη πολιτική και κοινωνική δράση και είναι αντιπρόεδρος του Μανιατάκειου Ιδρύματος. Πρόκειται για ένα κοινωφελές ίδρυμα το οποίο δημιουργήθηκε από τον Δημήτρη Μανιατάκη και την ίδια με σκοπό την προσφορά πάντος μέσου για την προαγωγή και ανύψωση του πνευματικού, πολιτιστικού και μορφωτικού επιπέδου των κατοίκων της Κοινότητας της Κορώνης.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.