Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Περπατώντας στην πόλη
Συγγραφέας:   Γιάννης Π. Μελάς


Περπατώντας στην πόλη

Δεν είχα ποτέ αξιώσεις συγγραφέα, μα ούτε λογοτέχνη και έτσι ποτέ δε σκέφτηκα να γράψω ένα συγκεκριμένο βιβλίο που θα ήταν κάποιο "έργο" μου προσωπικό ή ένα λογοτέχνημα που θα έφερε τα χαρακτηριστικά π.χ. καλλιέργεια κάποιου έντεχνου λόγου κ.λ.π.

Πολλά από τα πολύ νεανικά μου χρόνια, κάποια ευαισθησία μου γύρω στο παρελθόν αλλά και γύρω στα σημερινά δρώμενα σχετικά με τη συμπεριφορά των συνανθρώπων μας, ήσαν οι ανάγκες μου. Δηλαδή να εξωτερικεύσω και να καταγράψω μερικά από όσα θα ήθελα να θυμούνται, να θυμηθούν, να συγκινήσουν, να σατιρίσουν με λίγο πιπέρι και να γνωρίσουν οι όποιοι διαβάσουν τα μικροκείμενα του βιβλίου που κρατούν.

Έτσι διάλεξα κατά βάση την αγαπημένη μου Κηφισιά, που γύρω της περιπλανήθηκαν τόσο κοντά στην αρχοντιά και το ρομαντισμό της του παλιού καλού καιρού, όσο και δίπλα στην μετέπειτα εξέλιξή της. Σ΄ αυτή την Κηφισιά που ισοπεδωμένη πια, δε διαφέρει με την κοινωνική εξέλιξή της, καθόλου, από εκείνο το περίφημο "τα πάντα όλα" που λένε σήμερα. Τα "άτομα" γύρω μας, αυτά τα άτομα που στην εποχή μου τα ονομάζουμε ακόμη, ανθρώπους! Γιάννης Π. Μελάς Χρονογραφήματα με επίκεντρο τους ανθρώπους, τα ελαττώματα και συναισθήματά τους.

Στο πρώτο μέρος του βιβλίου η βόλτα του συγγραφέα γίνεται στους δρόμους της Κηφισιάς, όπου διαπιστώνει τα διάφορα καλά ή παράδοξα και στος δεύτερο μέρος η περιπλάνηση γίνεται γενικά στα όρια μιας πόλης. Μιας πόλης, όπου μπορούμε να αναγνωρίσουμε στους χαρακτήρες εμάς ή κάποιο γνωστό μας πρόσωπο.Σημείωση: Προλογίζουν: Γιάννης Γρηγοράκος, Έρικα Αθανασίου, Σταύρος Βόλκος

21χ14 εκ., 379 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 920 (Προσωπικές αφηγήσεις - Μαρτυρίες)
Άλλα πρόσωπα: Κυριάκος Γουνελάς (Εικονογράφος)
ISBN: 978-960-89176-5-1
ISBN (10ψήφιο): 960-89176-5-4
Βάρος: 0.477 κιλά
Εκδότης: Κηφισιά
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
22.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.58
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Μελάς, Γιάννης Π.
Ο Γιάννης Μελάς γεννήθηκε το 1930 από πατέρα Ηπειρώτη και μητέρα Μακεδονίτισσα. Από μικρός, πέρα απ΄ το σχολείο του και τη μουσική, είχε και μεγάλη αγάπη τόσο στη λογοτεχνία όσο και στις πολιτιστικές δραστηριότητες και πολιτισμικές αξίες σε ότι αφορούσε τα χαρακτηριστικά και τις παραδόσεις της πατρίδας μας. Από μικρός έγραφε και συνέχισε και στο Γυμνάσιο να αποτυπώνει και να δημοσιεύει τις περιγραφές του γύρω από τους ανθρώπους και τη ζωή. Οι συνθήκες τότε, δεν τον άφησαν να συνεχίσει προς αυτήν την κατεύθυνση. Το 1948 έφυγε για την Αγγλία όπου σπούδασε οικονομικά και επιστρέφοντας μετά τέσσερα χρόνια υπηρέτησε τη θητεία του ως έφεδρος αξιωματικός του Ναυτικού, μετά τη λήξη της οποίας, εργάσθηκε μέχρι το 1978 σε Γεωργική Ζωοτεχνική Επιχείρηση: Βιομηχανία Συνθέτων Ζωοτροφών. Αργότερα ίδρυσε την προσωπική του επιχείρηση με αντικείμενο την αντιπροσώπευση ξένων βιομηχανιών παραγωγής πρώτων υλών για τη διατροφή αγροτικών ζώων. Την επιχείρηση αυτή κράτησε μέχρι το 1994 οπότε και συνταξιοδοτήθηκε. Ξαναγυρίζοντας τώρα πιο έντονα στην παλιά του αγάπη, το γράψιμο -που δεν εγκατέλειψε ποτέ- δεν έπαψε να αρθρογραφεί σε ημερήσιες εφημερίδες αλλά και στην αγαπημένη του εφημερίδα "Κηφισιά". Έτσι κι αλλιώς η πόλη της Κηφισιάς αντιπροσώπευε γι΄ αυτόν μια ζωή ολόκληρη και μια πόλη που αγάπησε τόσο. Στο διάστημα αυτό ασχολήθηκε παράλληλα μερικά χρόνια με τα δημοτικά πολιτιστικά της Κηφισιάς, όταν εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος το 1994. Από τότε συνεχίζει να ζει σε τούτη την πόλη, που όπως ο ίδιος λέει, του τη χάρισε ο Θεός, και γράφει τις αναμνήσεις του καθώς και στιγμιότυπα της ζωής, με την ελπίδα ότι θα αρέσουν και θα ενδιαφέρουν τους όσους τα διαβάσουν.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.