Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η νέα διακυβέρνηση και ανάπτυξη της Ε.Ε.
(Η διατροφική ασφάλεια ως αναπτυξιακή πολιτική)
Συγγραφέας:   Κατερίνα Μπατζελή


Offer
"Σήμερα, χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κι αυτό διότι διανύουμε μια περίοδο αβεβαιότητας, είμαστε αντιμέτωποι με ταχείες αλλαγές σε παγκόσμιο επίπεδο όσον αφορά τις πολιτικές, οικονομικές και δημογραφικές εξελίξεις, καθώς και τις προκλήσεις των κλιματικών αλλαγών. Η παγκοσμιοποίηση έχει καταστεί η βάση των πάντων, της πολιτικής και οικονομικής ζωής, στον 21ο αιώνα. Η αλληλεξάρτηση μεταξύ των οικονομιών και των κοινωνιών ενισχύεται διαρκώς, οι αποστάσεις συρρικνώνονται και τα σύνορα είναι όλο και πιο ανοιχτά για τους ανθρώπους, το χρήμα, τις ιδέες. Ο κόσμος είναι περισσότερο από ποτέ διαδικτυωμένος. Η μείωση του κόστους των μεταφορών, οι νέες τεχνολογίες επικοινωνίας και οι νέοι τρόποι οργάνωσης της παραγωγής έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας παγκόσμιας διασύνδεσης της αγοράς τροφίμων, του κεφαλαίου, της αγοράς εργασίας. Το άνοιγμα και η ολοκλήρωση της παγκόσμιας οικονομίας εγείρουν ερωτήματα κοινωνικής δικαιοσύνης. Ερωτήματα τα οποία χρήζουν άμεσης απάντησης. Η νέα πολιτική πρόκληση για τον 21ο αιώνα είναι η απόδοση δίκαιου και βιώσιμου χαρακτήρα στην παγκοσμιοποίηση".

(Martin Schulz, Πρόεδρος Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου)

Η ΚΑΠ θα πρέπει να εξακολουθήσει να αποτελεί ένα φράγμα απέναντι στα φαινόμενα της εγκατάλειψης της υπαίθρου και της περιβαλλοντικής υποβάθμισης. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της ενθάρρυνσης μιας αγροτικής δραστηριότητας που σέβεται το περιβάλλον, αναδεικνύει τις εδαφικές ιδιαιτερότητες, αλλά και μέσω πιο δραστικών ενεργειών όπως είναι η προώθηση της διαφοροποίησης των τοπικών οικονομιών, με στόχο να ενθαρρύνουμε έναν όλο και πιο ενεργό ρόλο των περιοχών της Ε.Ε. στην παροχή οικονομικών και κοινωνικών υπηρεσιών από πλευράς όλων των παραγόντων της οικονομίας της υπαίθρου.

(Paolo de Castro, Πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου)

21χ17 εκ., 271 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Διεθνής και Ευρωπαϊκή Πολιτική
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 630.04 (Ευρωπαϊκή Ένωση - Γεωργική πολιτική), 338.949 5 (Οικονομική ανάπτυξη - Ελλάς)
Άλλα πρόσωπα: Σωτήρης Ντάλης (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN: 978-960-02-2593-8
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2593-1
Βάρος: 0.573 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
18.11
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.59
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Μπατζελή, Κατερίνα
Η Κατερίνα Μπατζελή γεννήθηκε στις 25 Μαΐου 1958 στην Αθήνα και σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές (ΜΑ) στο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών. Είναι ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μέλος της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας και μέλος των επιτροπών Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου, Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων, Προσωρινής Επιτροπής Κλιματικών Αλλαγών, Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ε.Ε.-Κροατίας και Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Κατά το παρελθόν διετέλεσε μέλος του Γραφείου της Επιτρόπου, κυρίας Βάσως Παπανδρέου, μεταξύ 1989-1993, συνεργάτης της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μεταξύ 1983-1998, Γενική Γραμματέας Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του Υπουργείου Γεωργίας, μεταξύ 1994-1996, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ) και οικονομική σύμβουλος ευρωπαϊκών θεμάτων, μεταξύ 1996-2004 και αντιπρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών "Ανδρέας Παπανδρέου" ΙΣΤΑΜΕ, μεταξύ 1996-2004. Διετέλεσε, επίσης, μέλος της γραμματείας του Τομέα Συνεταιριστικού και του Τομέα Οργανωτικού και Ισότητας Ευκαιριών του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ 1994-1996 και 1996-2004, αντίστοιχα. Η προσωπική της ιστοσελίδα είναι: www.kbatzeli.gr.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.