Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οινολατρεία
(Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον οίνο)

Οινολατρεία
Πρόσφατη επιστημονική έρευνα, που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σε αντιπροσωπευτικό δείγμα οινοφίλων, έχει εντοπίσει την αναγκαιότητα επιμόρφωσης τους και γενικότερα την επιβεβλημένη δημιουργία οινικής κουλτούρας στην κοινωνία.

Το παρόν βιβλίο λειτουργεί σαν αφετηρία στον κόσμο του οίνου και η φιλοσοφία του εδράζεται στην προσπάθεια των συγγραφέων να συνεισφέρουν στην επιμόρφωση του κοινού γύρω από θέματα οινογνωσίας.

Για το λόγο αυτό, το πρώτο κεφάλαιο ασχολείται με τους παράγοντες, που επηρεάζουν το χαρακτήρα και την ποιότητα του οίνου, όπως είναι το Terroir (Τερουάρ - ο ιδανικός συνδυασμός του εδάφους και υπεδάφους, των κλιματολογικών συνθηκών και της ποικιλίας σταφυλιού), το ποιοτικό επίπεδο του αμπελώνα, οι αμπελουργικές πρακτικές, η ηλικία του αμπελιού, η ποικιλία του σταφυλιου, η εσοδεία, η οινοποίηση, καθώς επίσης και η φύλαξη και παλαίωση του οίνου σε κελάρι.

Το δεύτερο κεφάλαιο δίνει απαραίτητες για το διάβασμα της ετικέτας συμβουλές, που θα επιτρέψουν στον οινόφιλο να κάνει μια σωστή επιλογή, γιατί η ετικέτα ενός μπουκαλιού δεν είναι απλά ένα διακοσμητικό στοιχείο, αλλά πληροφορεί ως προς το χαρακτήρα και την ποιότητα του κάθε οίνου.

Το τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζει τα πιο κύρια απαραίτητα αξεσουάρ του οίνου και παραθέτει σχετικές συμβουλές, όσον αφορά στην επιλογή ποτηριού, καράφας, ανοικτηριού, χωνιού, σαμπανιέρας και άλλων βοηθητικών αντικειμένων. Τα αξεσουάρ του οίνου διαδραματίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο, αφού αυτά επιτρέπουν τη σωστή και αποτελεσματική προσέγγιση, ανάλυση, αξιολόγηση και απόλαυση του οίνου.

Το τέταρτο κεφάλαιο άφορα την οργανοληπτική εξέταση οίνου, η οποία αποτελείται από τέσσερα στάδια: Το στάδιο της εξέτασης του χρώματος, το στάδιο της εξέτασης των αρωμάτων, το στάδιο της εξέτασης των γεύσεων και τέλος το στάδιο της σύνοψης. Η ανάλυση του οίνου μετατρέπεται ακολούθως σε αξιολόγηση, με την παρουσία βαθμολογίας. Επίσης, το συγκεκριμένο κεφάλαιο, παραθέτει τις κάρτες, που βοηθούν κατά τη διαδικασία γευσιγνωσίας του οίνου.

Το πέμπτο και τελευταίο κεφάλαιο συνδέει το θέμα του οίνου με τη φιλοξενία. Δίνονται χρήσιμες πληροφορίες, που αφορούν τους καταλόγους οίνων -wine list, τον τρόπο σερβιρίσματος του οίνου στους χώρους φιλοξενίας και τον συνδυασμό οίνου και φαγητού.

Στο τέλος του βιβλίου παρατίθενται συνοπτικά σαράντα πέντε (45) οινικοί κανόνες και συμβουλές, που θεωρούνται σημαντικοί, να τους γνωρίζει ο κάθε οινόφιλος.
[...]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)


Σημείωση: Εισαγωγή: Γιάννης Βογιατζής

24χ17 εκ., 157 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Λευκωσία
Ταξινόμιση DDC: 663.2 (Οινοποιία)
ISBN: 978-9963-685-03-5
ISBN (10ψήφιο): 9963-685-03-Χ
Βάρος: 0.538 κιλά
Εκδότης: Επιφανίου Κ.
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
35.50
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

31.60
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Βρόντης, Δημήτρης
Ο Δρ Δημήτρης Βροντής, με εξειδίκευση οε θέματα Marketing και Marketing στην οινοβιομηχανία, είναι καθηγητής και κοσμήτορας της Σχολής Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Λευκωοίας και συγγραφέας εννέα (9) βιβλίων και εξήντα (60) δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Επιπρόσθετα, είναι επισκέπτης καθηγητής, επισκέπτης ερευνητής και εξωτερικός εξεταστής στο Henley School of Management, Manchester Metropolitan University, Leeds Metropolitan University και Nottingham Trent University στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Cape Peninsula Technological University στη Νότια Αφρική και στο Vorarlberg University of Applied Science στην Αυστρία. Ο Δημήτρης Βροντής είναι κάτοχος Διδακτορικού (PhD) σε θέματα Marketing, Master με διάκριση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA with Distinction), Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Διδασκαλία (PGCE-HE) και Bachelor στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (BSc Hons). Είναι παράλληλα Σύμβουλος Εταιρειών και κάτοχος πιστοποιητικών διπλωμάτων, που τον κατοχυρώνουν ως Charter Marketeer CIM και CABA) και Charter Business Consultant (CABA).

Παυλίδης, Δημήτριος
Ο Δημήτρης Παυλίδης, έχοντας ολοκληρώσει μέρος των σπουδών του στο πρόγραμμα BA Hospitality (Hotel) Management του Intercollege,, συνέχισε τις σπουδές του στο Bournemouth University της Αγγλίας, απ΄όπου αποφοίτησε από το πρόγραμμα BA (Hons) International Hospitality Management. Για την εκπόνηση της πανεπιστημιακής του διατριβής κατά τη διάρκεια του τέταρτου και τελευταίου μέρους των σπουδών του, έχοντας ήδη επιδείξει μεγάλο ζήλο για θέματα οινικού περιεχομένου, αποφάσισε να εξειδικευτεί στα θέματα της διαδικασίας, ανάλυσης και αξιολόγησης του οίνου. Η διατριβή του, που φέρει τον τίτλο Approaches to Wine Tasting, αποτέλεσε την αφετηρία μιας μακρόχρονης και σε βάθος μελέτης εξειδικευμένων επιστημονικών και επαγγελματικών συγγραμμάτων που αφορούν θέματα οινογνωσίας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.