Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μαγνητισμός, θερμότητα - θερμοκρασία
(Φυσικές επιστήμες για το νηπιαγωγείο και τις πρώτες τάξεις του δημοτικού: Σύμφωνα με το διαθεματικό πλαίσιο προγραμμάτων σπουδών)
Συγγραφέας:   Αντωνία Παυλοπούλου


Offer
Οι φυσικές επιστήμες στο Δ.Ε.Π.Π.Σ. εντάσσονται στην ενότητα "Παιδί και περιβάλλον" και ειδικότερα "Φυσικό περιβάλλον και αλληλεπίδραση". Αναφέρεται στην κατάκτηση βασικών γνώσεων και διαδικασιών από το χώρο των Φυσικών επιστημών. Σημαντικό στοιχείο αποτελεί η παρατήρηση η εξερεύνηση, η αλληλεπίδραση, ο σχεδιασμός και η πραγματοποίηση ερευνών και απλών πειραμάτων. Περιγράφουν αλλαγές που συμβαίνουν στα υλικά κάτω από ορισμένες συνθήκες, όπως ότι θερμαίνονται, παγώνουν, επιπλέουν, βυθίζονται μαγνητίζονται κ.τ.λ.

Σημαντικό στόχο της διδασκαλίας των Φυσικών επιστημών στην προσχολική και πρωτοσχολική ηλικία αποτελεί η απόκτηση σχετικών δεξιοτήτων και η κατάκτηση βασικών εννοιών, ώστε να εισαχθούν τα παιδιά σταδιακά σε διαδικασίες για την κατάκτηση του επισστημονικού εγγραμματισμού.

Η διδακτική πρόταση των βιβλίων έχει εφαρμοστεί στην τάξη επι σειρά ετών. Όπως αναφέρει ο Bruner, τα παιδιά μπορούν να διδαχθούν οτιδήποτε, αρκεί να βρούμε την κατάλληλη μέθοδο. Ο κατάλληλος σχεδιασμός και το κατάλληλο μαθησιακό περιβάλλον, η ύπαρξη νοήματος για τα παιδιά και η διασύνδεση με την καθημερινή πραγματικότητά τους, αποτελούν βασικούς παράγοντες επιτυχίας του διδακτικού μας έργου.

(από τον πρόλογο της συγγραφέως)

28χ21 εκ., 68 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Ηλικία Από: 4 ετών
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 500.07 (Φυσικές επιστήμες - Σπουδή και διδασκαλία (Στοιχειώδης))
Άλλα πρόσωπα: Διονύσης Καραβίας (Εικονογράφος)
ISBN: 978-960-7661-64-7
ISBN (10ψήφιο): 960-7661-64-8
Βάρος: 0.395 κιλά
Εκδότης: Μένανδρος
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
14.27
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

9.85
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.