Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Έρως ιερός, Ελλήνων

Έρως ιερός, Ελλήνων
Από τα παμπάλαια χρόνια η ομοφυλοφιλία θα υπήρξε μία παρά φύση λύση της συνουσιακής γενετήσιας επιταγής της παντοκρατόρεισας Φύσης. Ώστε δε δυνάμεθα να αμφισβητήσουμε ότι του φαινομένου τούτου η παρουσία, χρήση και συνήθεια δηλώνεται στις αρχαίες και βέβαια στις πλέον αρχέγονες συνανθρώπινες κοινωνίες. Τις αναγκαστικά μάλιστα σχηματισμένες για την αντιμετώπιση πάμπολλων απειλών, από φυσικά φαινόμενα και από ισχυρότερα του ανθρώπου ζώα και πειναλέα.
Αν και βαθύτατα αισθάνομαι την ανάγκη να πιστεύω ότι ο άνθρωπος, πλέον συναισθηματικός, από τα πρώτα έτη της επί γης παρουσίας του, ασφαλώς θα αγκαλιάστηκε και θα συνδέθηκε με τρυφερότητα και ορθότητα ετεροφυλόφιλη, κατά φυσική επιταγή της δημιουργίας απογόνων. Και μάλιστα εφόσον καμία έγνοια δε θα τον προβλημάτιζε για τον περιττόν αριθμό γεννήσεων, αφού η ζωή πραγματωνόταν σε σπηλιές, δάση ή κουφάλες δέντρων και τη μέριμνα για την εύρεση τροφής, από τα μικράτα τους, αναλάμβαναν τα ίδια του γεννήματα· ως παραδειγματιζόμαστε από τα ζώα, μέχρι σήμερα.
Όταν αργότερα, πολύ αργότερα έστρεψε τη γενετήσια του ορμή και πράξη προς την ομοφυλοφιλία και, το αισχρότερο, προς την παιδεραστία, όλοι οι υψηλόνογοι στοχαστές των αρχαιόχρονων ιστορικών εποχών όχι μόνον κατεδίκασαν απλά και την ομοφυλοφιλία και την παιδεραστία, αλλά μελετούμε και τους σκληρά καταδικαστικούς τους Νόμους, με τους οποίους άμείλιχτα τις πολέμησαν. Μεταξύ των πρώτων για τούτο υπήρξαν οι Έλληνες. Οι αρχαίοι, αλλά και της όποιας διαχρονικής τους ιστορίας, καθώς μας μαρτυρούν τα διασωσμένα κείμενα.
Σήμερα η ερωτική συμπεριφορά των ατόμων υπόκειται στις προσωπικές τους επιλογές, συχνότατα και ακατάκριτα, αν όχι και βραβευτικά. Σφυρηλατούν όμως τη συνειδησιακή μας ακοή τα λόγια του Πλάτωνα (428-347 π.Χ.) από το "Νόμοι" του 838Ε-839Β: "...τούτον τον νόμον έχοιμι του κατά φύσιν χρήσθαι τη της παιδογονίας συνουσία του μεν άρρενος απεχομένους μη κτείνοντάς τε εκ προνοίας το των ανθρώπων γένος..."


Σημείωση: Copyright: 2010

24χ17 εκ., 407 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 306.766 (Ομοφυλοφιλία)
ISBN: 978-960-319-293-0
ISBN (10ψήφιο): 960-319-293-7
Βάρος: 0.714 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
35.34
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

31.45
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Πανωφοροπούλου, Αγγελική Ν.
Η Αγγελική Νικ. Πανωφοροπούλου - Σιγάλα, τ. Λυκειάρχης, κριθείσα και ως γενική Επιθεωρήτρια, είναι Φιλόλογος - Ιστορικός με Παιδαγωγικό Δίπλωμα Μ.Ε., με ιδιαίτερες Σπουδές Αρχαιότητας, ζωγράφος και διπλωματούχος εθελόντρια Ε.Ε.Σ. Είναι πολυβραβευμένη για τις μεταφράσεις και μελέτες στα έπη του Ομήρου και του Βεργιλίου, καθώς και για άλλα έργα. Ασχολείται με όλα τα είδη λογοτεχνίας, μυθιστόρημα, διήγημα, ποίηση, δοκίμιο, θέατρο, άρθρα σε εφημερίδες - περιοδικά - εγκυκλοπαίδειες, κριτική βιβλίου κ.ά. Έχει επίσης μεταφράσει και εκδώσει Ευριπίδη, Σοφοκλή, Σαπφώ, Σόλωνα, Πλάτωνα, Ξενοφώντα, κ.ά. και από τους Λατίνους Τίβουλλο, Τερέντιο, Σενέκα κ.ά. Είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.