Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Σύγχρονες αμπελοοινικές τάσεις
(Η πρόκληση της Ηλείας: Επιστημονικό συμπόσιο: Κτήμα Μερκούρη, Καρακοχώρι Ηλείας)

Offer
Το Κτήμα Μερκούρη παραδίδει σήμερα στον ανήσυχο αναγνώστη έναν τρίτο τόμο πρακτικών με θέμα "Σύγχρονες Αμπελουργικές Τάσεις - Η Πρόκληση της Ηλείας".

Έχει προηγηθεί η έκδοση των πρακτικών δύο άλλων παρόμοιων επιστημονικών συμποσίων, "Η Αμπελοοινική Ιστορία και Αρχαιολογία της ΒΔ Πελοποννήσου" και "Το Αγροτικό Τοπίο", που έτυχαν μιας πολύ θερμής υποδοχής από το αναγνωστικό κοινό.

Ο τρίτος αυτός τόμος είναι το προϊόν των εργασιών του επιστημονικού συμποσίου που οργανώσαμε στις 30 Μαΐου 2009, προσκαλώντας εκλεκτούς επιστήμονες των συναφών κλάδων για να συζητήσουν γύρω από τις σύγχρονες τάσεις του αμπελοοινικού χώρου, συνδέοντας τη συζήτηση, όπου αυτό ήταν δυνατόν, με τις προκλήσεις τους στο παραγωγικό δυναμικό του Νομού Ηλείας.

Μετά από είκοσι περίπου χρόνια ενεργούς και συστηματικής ενασχόλησης με το αμπέλι και το κρασί, και συνεχίζοντας τη μακρόχρονη παράδοση του, το Κτήμα Μερκούρη θεώρησε υποχρέωση του να συνθέσει, με την ευκαιρία ενός επιστημονικού συμποσίου, τη σύγχρονη γνώση και εμπειρία, παραδίδοντας έναν συνεκτικό τόμο πληροφοριών, έγκυρων γνώσεων και απόψεων σε όλους όσοι ασχολούνται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με το δίδυμο "αμπέλι - κρασί".

Σε μια εποχή όπου οι εξελίξεις στην τεχνογνωσία και την τεχνολογία είναι ραγδαίες, επιβάλλοντας καίριες αναθεωρήσεις σε παραδοσιακές αντιλήψεις και πρακτικές, και όπου το ευρύτερο φυσικό, κοινωνικό και εμπορικό περιβάλλον μεταλλάσσεται με έντονους ρυθμούς, η ανάγκη μιας ταυτόχρονα επιστημονικής και διεπαγγελματικής προσέγγισης στα πράγματα του κλάδου αυτού είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους εισηγητές που δέχτηκαν πολύ ευγενικά την πρόσκληση μας, καθώς και όλους όσοι παρακολούθησαν τις εργασίες του συμποσίου. [...]

(από τον πρόλογο του Βασίλη Κανελλακόπουλου)


Σημείωση: Έκδοση για λογαριασμό του Κτήματος Μερκούρη. Πρόλογος: Βασίλης Κανελλακόπουλος. Εισαγωγή: Γιάννης Κανάκης, Χρίστος Κανελλακόπουλος. Εναρκτήρια προσφώνηση: Χρίστος Κανελλακόπουλος. Χαιρετισμός: Λάμπης Καφύρας, Νομάρχης Ηλείας.

24χ17 εκ., 204 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 663.2 (Οινοποιία), 634.8 (Αμπελουργία), 641.22 (Οίνος)
ISBN: 978-960-336-639-3
ISBN (10ψήφιο): 960-336-639-0
Βάρος: 0.454 κιλά
Εκδότης: Γαβριηλίδης
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
15.98
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.03
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Πάρις Τσάρτας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Διδάσκει επίσης σε δύο μεταπτυχιακά τμήματα με ειδίκευση στον τουρισμό (Πανεπιστήμιο Αιγαίου και Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο). Έχει δημοσιεύσει βιβλία, άρθρα και έρευνες σχετικές με τον τουρισμό στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην ανάπτυξη του τουρισμού, στις ειδικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού, στα χαρακτηριστικά της τουριστικής απασχόλησης, στην κοινωνιολογία του τουρισμού.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.