Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Κούκλες στην κοινωνία, στις τέχνες, στην εκπαίδευση

Κούκλες στην κοινωνία, στις τέχνες, στην εκπαίδευση
Η παρούσα έρευνα ανίχνευσε τους χώρους της κοινωνίας, των τεχνών και της εκπαίδευσης και εντόπισε αιτίες δημιουργίας των κουκλών, ως παράγοντες επίλυσης σωματικών, ψυχολογικών, πνευματικών και κοινωνικών αναγκών του ανθρώπου, όπως άλλωστε υποστηρίζεται από ειδικούς και προτείνεται, όσον αφορά στα παιδιά, από τα ΑΠΣ και ΔΕΠΠΣ της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Επίσης, και στους τρεις χώρους η έρευνα εντόπισε χρήσεις και κατασκευές κουκλών, οι οποίες συνδέονται με πρακτικές εφαρμογές ενηλίκων και παιδιών. Ακόμη, διαπίστωσε ότι ορισμένες μορφές κουκλών έχουν χαρακτήρα παιχνιδιού και αρκετές φορές απευθύνονται σε παιδιά. Έτσι, η παρούσα μελέτη καλύπτει διαθεματικά και διαπολιτισμικά ένα πλαίσιο σφαιρικής ανάπτυξης των παιδιών.
Γενικά, η εργασία υποστηρίζεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, καθώς και από ελληνική και ξένη βιβλιογραφία. Επιπλέον, συνοδεύεται από ένα Παράρτημα, στο οποίο καταγράφονται υλικά και τεχνικές κατασκευής κουκλών, όπου δεν υπάρχει η δυνατότητα να περιγραφούν στα κεφάλαια του βιβλίου.
Το έργο αυτό απευθύνεται σε όλους αυτούς που θέλουν να πληροφορηθούν για τις δυνατότητες των κουκλών, τις ποικίλες μορφές, την κατασκευή και τη χρήση τους. Ειδικά είναι χρήσιμο στους φοιτητές-παιδαγωγούς (ανεξαρτήτως ειδικοτήτων και βαθμίδων), που ενδιαφέρονται για πηγές ανάδυσης ιδεών και οργάνωσης δραστηριοτήτων μάθησης, έκφρασης και δημιουργίας των παιδιών.

26χ21 εκ., 300 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Βόλος
Ταξινόμιση DDC: 791.53 (Κουκλοθέατρο), 370.01 (Εκπαίδευση και τέχνη)
ISBN: 978-960-8029-78-1
ISBN (10ψήφιο): 960-8029-78-3
Βάρος: 0.846 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
25.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

22.25
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Μαγουλιώτης, Απόστολος Ν.
Ο Απόστολος Ν. Μαγουλιώτης γεννήθηκε το 1953 στο Αγναντερό Καρδίτσας, σπούδασε ενδυματολογία, είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών και ανακηρύχθηκε διδάκτορας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Δίδαξε στη δημοτική και μέση εκπαίδευση, στο δημόσιο ΙΕΚ Καρδίτσας και στα ΚΕΚ Καρδίτσας (Ενιαίο και Ευρο-Ιδέα), στη Σχολή Νηπιαγωγών Καρδίτσας και στα Παιδαγωγικά Τμήματα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και σε προγράμματα (Τμήμα Μουσειοπαιδαγωγικής Εκπαίδευσης και Εξομοίωσης των Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας). Σήμερα είναι μέλος ΔΕΠ του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Παν. Θεσσαλίας και κατέχει την έδρα των "Εικαστικών τεχνών - Υλικά και τεχνικές μικροκατασκευών". Πέρα από τις διδακτικές του υποχρεώσεις στο ευρύ πεδίο της εκπαίδευσης, δίδαξε κατά διαστήματα σε διάφορα σεμινάρια και εργαστήρια (εικαστικού και κουκλοθεατρικού περιεχομένου) του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Οι έρευνές του ανακοινώθηκαν σε ημερίδες και ελληνικά και διεθνή συνέδρια, ενώ άλλες δημοσιεύτηκαν σε περιοδικά και εφημερίδες. Επίσης η καλλιτεχνική και διδακτική του εμπειρία εμφανίζεται στα συγγράμματα: Αρχή του σχεδίου και μέσα έκφρασης (Εκδόσεις Gutenberg, Αθήνα 1989), Κατασκευές για κολλάζ - Αρχιτεκτονική - Θέατρο (Εκδόσεις Gutenberg, Αθήνα 1989), Ζωγραφική - Γλυπτική - Χαρακτική (Εκδόσεις Gutenberg, Αθήνα 1989, τελευταία ανατύπωση το 2001), Οι γραμμές της φαντασίας (Καρδίτσα 1993), Το μπλοκ της φαντασίας (Εκδόσεις Gutenberg, Αθήνα 1994), Κουκλοθέατρο Ι - Πώς στήνεται ένα έργο (Εκδόσεις Καστανιώτη, Αθήνα 1994).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.