Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Προβλήματα μεθόδου στην οικονομική επιστήμη
Συγγραφέας:   Μιχάλης Ζουμπουλάκης


No Cover
Η επιστήμη, παρόλο που στοχεύει στην οριστική αλήθεια, αποτελεί μία γνωστική διαδικασία σε συνεχή αναθεώρηση υπό το φως των κριτικών και των ελέγχων από μέρους της επιστημονικής κοινότητας.
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μία συνοπτική εισαγωγή στην οικονομική μεθοδολογία. Στόχος του είναι να εισάγει όσους ήδη ολοκλήρωσαν έναν κύκλο μαθημάτων οικονομικής θεωρίας σε κάποια βασικά μεθοδολογικά προβλήματα που απασχολούν την οικονομική ως επιστήμη τα τελευταία χρόνια. Κατά κάποιο τρόπο συμπληρώνει τις γνώσεις στα βασικά πεδία της οικονομικής, αφού θίγει καίρια ζητήματα θεμελίωσης και ελέγχου της οικονομικής γνώσης.
Συγκεκριμένα εξετάζει προβλήματα που αφορούν στη φύση και στις ιδιαιτερότητες της οικονομικής ως κοινωνικής επιστήμης, στα κριτήρια και στις δυσκολίες του εμπειρικού ελέγχου των επιστημονικών συμπερασμάτων των οικονομολόγων, καθώς και στη σχέση της οικονομικής θεωρίας με την πράξη.
Κανένα εγχειρίδιο δεν μπορεί να καλύψει επαρκώς τα θέματα που θίγονται ούτε να υποκαταστήσει την πλούσια διεθνή βιβλιογραφία των εικοσιπέντε τελευταίων χρόνων. Φιλοδοξία του είναι να συμπληρώσει ένα κενό στην ελληνική βιβλιογραφία και κυρίως να παρακινήσει όσους σπούδασαν οικονομικά να προβληματιστούν και να ανατρέξουν οι ίδιοι στα πρωτότυπα κείμενα.

24χ17 εκ., 140 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Βόλος
Ταξινόμιση DDC: 330 (Οικονομία ), 507 (Επιστήμη - Μεθοδολογία)
ISBN: 978-960-8029-58-3
ISBN (10ψήφιο): 960-8029-58-9
Βάρος: 0.306 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
15.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.35
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Μιχάλης Ζουμπουλάκης είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Σπούδασε οικονομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού 1 Pantheon-Sorbonne.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.