Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μοριακή γενετική
Συγγραφέας:   Ιωάννης Γούναρης


Μοριακή γενετική
Μοριακή Γενετική είναι ο επιστημονικός τομέας που εξετάζει τη χημική δομή και τους μοριακούς μηχανισμούς λειτουργίας του γενετικού υλικού των οργανισμών, καθώς και τους μοριακούς μηχανισμούς των αλλαγών, που υφίσταται αυτό, στη διάρκεια της ζωής του οργανισμού ή δια μέσου της εξέλιξής του από την εμφάνιση της ζωής. Η ταχύτατη αύξηση των γνώσεων στον τομέα αυτό καθιστά αναγκαία την τακτική συστηματική αλληλοσύνδεσή τους και ενσωμάτωσή τους σε μία ολοκληρωμένη θεωρητική ανάπτυξη του θέματος, ώστε να είναι ευκόλως καταληπτές.
Η επίτευξη της ολοκληρωμένης παρουσίασης της επιστήμης αυτής επιχειρείται στο βιβλίο αυτό με διασύνδεση των νέων και παλαιότερων πειραματικών δεδομένων, με τρόπο ώστε να δεικνύουν την εξέλιξη της δομής του γενετικού υλικού, των μηχανισμών λειτουργίας και μεταβολών του από την πρώτη εμφάνισή του. Το πλεονέκτημα του τρόπου αυτού ανάπτυξης του θέματος είναι η ευκολότερη κατανόησή του και νοητική αποτύπωση, λόγω της στενής διασύνδεσης των δεδομένων, καθώς και η αποκάλυψη νέων τρόπων επίλυσης βιολογικών προβλημάτων δια της μεθόδου της αναγωγής τους στο γενικό πλαίσιο της εξέλιξης του γενετικού υλικού.
Η κατανόηση του βιβλίου προϋποθέτει καλή γνώση της χημείας και κυτταρικής βιολογίας. Απευθύνεται σε σπουδαστές ανώτατης εκπαίδευσης βιολογικών, βιοχημικών, γεωπονικών, ιατρικών, χημικών κατευθύνσεων και γενικώς επιστημών που απαιτούν γνώση της μοριακής γενετικής, καθώς και σε διδακτικό προσωπικό ανωτέρας εκπαίδευσης.

29χ21 εκ., 127 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Βόλος
Ταξινόμιση DDC: 575.1 (Γενετική)
ISBN: 978-960-91794-0-9
ISBN (10ψήφιο): 960-91794-0-1
Βάρος: 0.417 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2000
Γράψε τη δική σου κριτική
20.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

17.80
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.