Διαγωνισμοί Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Κληρονομικό δίκαιο
Συγγραφέας:   Νίκη Ψούνη


Κληρονομικό δίκαιο

Τόμος ΙΙ: Διαδοχή από διαθήκη - Ανικανότητα για σύνταξη διαθήκης -Τύποι διαθηκών - Περιεχόμενο διαθήκης - Προϋποθέσεις κύρους περιεχομένου διαθήκης - Ανάκληση και δημοσίευση διαθήκης - Ερμηνεία διαθηκών - Σχολάζουσα κληρονομία - Κληρονομητήριο - Αγωγή περί κλήρου


Ο κλάδος του κληρονομικού δικαίου γνωρίζει διεθνώς μεγάλη ανάπτυξη, και η νέα, δεύτερη έκδοση, η οποία έχει λάβει υπ’ όψιν όλες τις νομοθετικές μεταβολές -ιδιαίτερα τον ν. 3719/2008, που ρυθμίζει το σύμφωνο συμβίωσης- αλλά και τις νομολογιακές τάσεις, είναι πλήρως ενημερωμένη με τις εξελίξεις που συντελούνται πανευρωπαϊκά.
Στον πρώτο τόμο εξετάζεται η κληρονομική διαδοχή γενικά, η εξ αδιαθέτου, καθώς και η αναγκαστική διαδοχή, και αυτό διότι η από τον νόμο διαδοχή είναι αυτή που, κατά κύριο λόγο, στηρίζεται στο δίκαιο της συγγένειας. Ο δεύτερος τόμος πραγματεύεται την εκ διαθήκης κληρονομική διαδοχή και άλλους θεσμούς του κληρονομικού δικαίου (όπως τη σχολάζουσα κληρονομία, την αγωγή περί κλήρου, την εκποίηση κληρονομίας και τη δωρεά αιτία θανάτου).
Έτσι δίδεται μια ανάγλυφη αποτύπωση του κληρονομικού δικαίου όπως ισχύει και ερμηνεύεται σήμερα, προορισμένη να συμβάλλει στη διευκόλυνση της καθημερινής νομικής πρακτικής.


598 σελίδες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 2 από 2
Ταξινόμιση DDC: 346.04 (Κληρονομικό δίκαιο)
ISBN: 978-960-445-661-1
ISBN (10ψήφιο): 960-445-661-Χ
Βάρος: 0.55 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
55.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

49.50
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.